Reklam

Urfa'da geliştirilen arpa ve buğday 20 çeşit tanıtıldı

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından "Yerli ve Milli Çeşitlerin Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" projesi kapsamında enstitü tarafından geliştirilen buğday ve arpa çeşitleri ile ilgili tarla günü düzenlendi.

Urfa'da geliştirilen arpa ve buğday 20 çeşit tanıtıldı
Editör: Urfa Haber 63
15 Haziran 2023 - 17:27
Şanlıurfa’da GAPTEAM tarafından ıslah edilerek geliştirilen 9 çeşit makarnalık buğday, 6 çeşit ekmeklik buğday ve 5 çeşit arpa olmak üzere toplamda 20 çeşit tohumun tanıtımı yapıldı.
Talat Demirören Araştırma İstasyonumuzda Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde "Yerli ve Milli Çeşitlerin Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe GAPTEAM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Mehmet Yaşar Çullu, Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Özberk, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Yetkilileri, Harran Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve çiftçiler, katıldı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program açılış konuşmaları ile devam etti.
GAPTEAM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü, serin iklim tahılları ıslah araştırmaları 2002 yılında başlamış ve günümüze kadar 9 çeşit makarnalık buğday, 6 çeşit ekmeklik buğday ve 5 çeşit arpa olmak üzere toplamda 20 çeşit geliştirildiğini belirti.
Açılış konuşmalarının ardından tohumların ıslah edilip ekim yapıldığı Talat Demirören Araştırma İstasyonu’nda katılımcılara tohumlar tanıtıldı.
 
Bu haber 739 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum