Reklam

Üniversite Hastanesinde Yenilikler Devam Ediyor

Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında Yenilikler Devam Ediyor

Üniversite Hastanesinde Yenilikler Devam Ediyor
Editör: Urfa Haber 63
24 Eylül 2014 - 08:25

Harran Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kardiyoloji ana bilim dalı, bir yandan bölgenin kardiyoloji alanında yükünü hafifletirken, bir yandan da akademik çalışmalar, yapılan yayınlar ve gelişen teknoloji ile alt yapısını yenilemektedir.

 

Eylül 2014 Yabancı Dil Sınavında Dr. İ. Halil Altıparmak ve Dr. M. Emre Erkuş’un, Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan doçentlik sınavını Dr. Özgür Günebakmaz ve Dr. Zekeriya Kaya hocalarımızın başarıyla vermeleri Kliniğe ayrı güç kazandırmıştır.

 

Yanısıra Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr Recep Demirbağ SCI-E indeksine giren Türk Kardiyoloji Camiasının en prestijli dergisi; “Anadolu Kardiyoloji Dergisi” editör yardımcılığına getirilerek, Türk kardiyolojisinin gelişimine katkıda bulunacaktır.

 

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim yardımcısı Prof.Dr Recep Demirbağ açıklamalarında;

 

“Branşımız, Kardiyoloji alanındaki gelişmeleri yakın takip ederek bilgi ve donanım bakımından sürekli geliştirmektedir. Hedefimiz; gerek ilimize gerekse bölgemize Kardiyoloji alanında nitelikli eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunmaktır. Kardiyoloji alanındaki hastalara önerilen işlemlerin tamamına yakını yapılmaktadır.

 

Bölüm olarak sürekli yenilenmeyi kendimize esas almaktayız. 34 akademik ve idari personelin görev yaptığı kliniğimizde, yoğum bakım dahil olmak üzere tam donanımlı 22 yatağı, ekokardiyografi cihazı, Efor, Holter, Event Recorder, EKG, 3 ve 4 Boyutlu Kalp Ultrasonu (EKO), Eğik masa testi, koroner anjiyo cihazları mevcuttur. Acil ve normal kardiyoloji polikliniğimize yılda ortalama sekiz bin hasta müracaat etmekte, 2000 hastaya Koroner anjiyografi işlemi uygulanmaktadır.

 

Başarılı olmuş akademisyenlerimizi tebrik eder, bu süreçte her türlü desteği sağlayan başta Rektörümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Bu haber 1331 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum