Üniversite hastanesinde misafirhane rezaleti

Şanlıurfa Harran üniversitesi uygulama ve araştırma hastanesinde hasta yakınları kalacak yerleri olmadığından yağmurda brandalı bir yerde yatıyor.

Üniversite hastanesinde misafirhane rezaleti
Editör: Urfa Haber 63
21 Kasım 2014 - 10:50

Şanlıurfa Harran üniversitesi uygulama ve araştırma hastanesinde hasta yakınları kalacak yerleri olmadığından yağmurda brandalı bir yerde yatıyor.

Kalacak yeri olmayan hasta yakınları ve hastalar Harran üniversitesi uygulama ve araştırma Hastanesi’nin bahçesinde  yağmurdan korunmak için brandalı bir yerde sığınmak zorunda kalıyor. Birçoğu köylerden ve yakın illerden geldiği öğrenilen hasta yakınları, yanlarında getirdikleri yastık, battaniye ve kilimleri hastanenin bahçesinde bulunan banklara  sererek üzerinde oturup, yatıyorlar. Gelen insanların kimisi doktorunu, kimisi tahlil sonuçlarını, kimisi ise randevu zamanını bekliyor.

Şanlıurfa'da soğuk hava ve yağmurların başladığı bu günlerde hasta yakınları hastane bahçesinde yanlarına getirdikleri battaniye ve yataklarla yağmurdan korunmak için etrafı açık olan brandalı yerlerde kalıyorlar.

Suriye'nin Kobani kenti Zirek köyünden gelen Bahadır Isman Ali  Babası Isman Ali rahatsız olduğunu için burada geldiklerini belirterek, burada kalacak yerlerin olmadığı için burada kalıyoruz hastanenin misafirhanesi olmadığında soğuk ve yağmurda dışarıda yatmak zorunda olduğunu"ifade eden Bahadır,  “Babam hastaneden çıkana kadar bizde hastalanıyoruz.  havalar çok soğuk ve yağmurlu buraya gelenler ne yapacak, nerelere sığınacaklar, bir misafirhane olsa ya da hasta yakınları için bekleme yerleri yapılsa güzel olur” dedi.

Bu haber 2179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum