Reklam
Reklam

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'dan Başkan Beyazgül'e ziyaret

Bir dizi programlara katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'dan Başkan Beyazgül'e ziyaret
Editör: Urfa Haber 63
22 Şubat 2024 - 10:21 - Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 14:58
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret ederek kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyarete TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilli Mehmet Ali Cevheri  ve kurum amirleri de eşlik etti.

İZMİR’E DİREK UÇUŞLAR MART AYINDA BAŞLIYOR
Mart ayının ilk yarısında Şanlıurfa’dan direk İzmir’e uçuş seferlerinin başlayacağını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şanlıurfa’nın İzmir Uçuş talebinizi biliyoruz ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Mart ayının ilk yarısında İzmir'e direkt uçuşlar başlamış olacak” dedi.
ŞANLIURFA'NIN İLETİŞİM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Kentte 1 milyon 682 binin üzerinde abonenin hızlı internet kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Şanlıurfa'nın iletişim altyapısını da güçlendiriyoruz. Fiber optik kablo uzunluğunu 854 kilometreden 6 bin 722 kilometreye çıkardık. Daha önce ilde hızlı internet abonesi yokken, bugün 1 milyon 682 binin üzerinde abone hızlı internet kullanıyor” ifadelerini kullandı.
OTOYOL VE TREN YOLU PROJE MÜJDESİ
Şanlıurfa’ya 1.300 kilometrelik çift yönlü otoyol ve demiryolu müjdesini veren Abdulkadir Uraloğlu, “Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 kilometre uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edeceğiz. Bu projeyle Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak'ın güneyinde inşa edilmekte olan havalimanına gelecek yükler, 1.300 kilometrelik çift yönlü otoyol ve demiryolu ile Türkiye'ye ulaştırılacak. Irak'tan başlayıp Ovaköy'den Türkiye'ye gelen bu yeni uluslararası koridor sayesinde Güney Asya ve Orta Doğu'yuAvrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika'ya yeni bir güzergah üzerinden bağlamış olacağız. Kuzey-Güney koridorunda bölgemiz için hayati bir bağlantı tesis edilmiş olacak. Bu sayede bugün Ümit Burnu'ndan 45 gün ve Kızıldeniz'den 35 günde yapılan nakliyenin, Kalkınma Yolu Projesi'ni bitirdiğimizde sadece 25 gün bir süre içerisinde yapılabileceğini hesapladık ve çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz. Bu çok önemli bir proje ve hayata geçmesi için işleri çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz.Bu yeni otoyolumuz ve Kalkınma Yolu Projesi faaliyete geçtiğinde bölgedeki tarım, sanayi ve ticaret faaliyetlerini artırarak Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artmasına önemli bir katkı sağlayacak. Vatandaşlarımıza iş ve aş imkânı olacaktır” diye konuştu.
Bu haber 84 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum