Reklam
Reklam

Madak Belgeseli, En İyi Belgesel Ödüllü

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Benek yönettiği Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde mandaların kışın insanlarla kaplıcaya girmesini konu alan belgesel, Hindistan’da "Gully Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Belgesel Yönetmeni (Best Of Director Documentary) ödülünü alırken, Kanada’da Alternatif Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Belgesel Adayı (Best Of Documentary Nominee) seçildi.

Madak Belgeseli, En İyi Belgesel Ödüllü
Editör: Urfa Haber 63
27 Aralık 2022 - 12:25
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek'in yönetmenliğini yaptığı 32 dakikalık belgeselin çekimleri, ocak ve şubatta Budaklı köyünde gerçekleşti.
Soğuk havada Budaklı Kaplıcası'na giren mandalar ile insan ve hayvan sevgisinin ele alındığı belgeselde, 3 kuşaktır manda yetiştiriciliği yapan Erbay ailesinin hikayesi anlatıldı.
MADAK BELGESİNE İKİ ÜLKEDEN ÖDÜL
Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Sedat Benek," Madak Belgeselimiz, Hindistan’da düzenlenmekte olan "Gully Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Belgesel Yönetmeni (Best Of Director Documentary) ödülünü alırken, Kanada’da düzenlenmekte olan Alternatif Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Belgesel Adayı (Best Of Documentary Nominee) seçildi.
Yönetmenliğini üstlendiğim Madak belgeselinin ortaya çıkmasında emeği geçen başta Yunus Emre Çiçek olmak üzere Bektaş Bakman, Aslı Deniz Adıgüzel, Fatih Adıgüzel, Ahmet Şahap, Mesut Alptekin,  Dr. Öğrt. Gör. Mehmet Bozkoyun ve Öğrt. Gör. Ahmet Özkan; üşenmeden ve sabırla soğuk kış günlerinde belgesele röportaj vererek gönüllü destek sunan Kadriye Erbay teyzeye ve Nusrettin Erbay amcaya, oğulları Hakim Erbay’a, torunları Sinan Erbay’a,  akraba ve dostları Mirxan Elmastaş’a, Muhammet Tören’e ve Berkan Tören’e en içten duygularımla teşekkür ederim. Ayrıca, Madak belgeselimizi destekleyen Bitlis Eren Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım."diye konuştu
 
Bu haber 709 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum