Reklam
Reklam

Kelaynakların yuvaları onarıldı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda koruma altında olan kelaynakların yuvaları onarıldı.

Kelaynakların yuvaları onarıldı
Editör: Urfa Haber 63
15 Şubat 2021 - 22:34
Şanlıurfa'da Birecik Şefliği Kelaynak Üretme İstasyonunda bulunan ahşap yuvalar, kentte son yıllarda yaşanan yoğun yağmurlara karşı hazır hale getirildi. Birecik Şefliği Kelaynak Üretme İstasyonunda yapılan çalışmalar kapsamında 68 adet Ahşap yuva alandan çıkartılarak Marangoz atölyesinde kapsamlı bakımlar yapıldı.
 
Değişen iklim koşulları dikkate alınarak Kelaynak kuşlarının üreme döneminde Şanlıurfa ilinde ara ara artış gösteren yağışların yuvalara su girmesine neden olduğundan yuvaların üzerleri çatı malzemeleri ile kapatıldı.
Kelaynak yavrularının yuva içi mücadeleleri sonucunda ara ara yuvadan düşmeleri sonucu verilen kayıpların önüne geçebilmek adına bu yıl 10 adet yuva balkon sistemi tasarlandı. Yuvaların tamamının alandan çıkartılması fırsata çevrilerek, vadide bulunan yuva konumları tekrar tasarlandı ve bir önceki üreme döneminde kuşun hareketleri takip edilerek en uygun olabilecek kısımlara yuvalar yerleştirildi.
Büyük yuvaların içlerinin geniş olmasından dolayı bazı yuvaların kuluçkaların dağıldığı gözlemlendiğinden pratik bir uygulama ile yuva içi kuluçka alanları daraltıldı. Tüm çalışmalar sonucunda Kelaynak Yuvaların10-20 yıl aralığında alanda sağlam bir şekilde kalması garanti altına alındı. Tüm yuvalarda temizlik çalışmaları yapıldı.
Bu haber 1110 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum