Reklam
Reklam

Gazetecilerden 10 Ocak mesajı

Şanlıurfa’da sahada görev yapan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

Gazetecilerden 10 Ocak mesajı
Editör: Urfa Haber 63
10 Ocak 2021 - 14:55
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, her yıl 10 Ocak’ta kutlanan gazeteciler günü etkinliğini pandemi nedeniyle bu yıl kutlamama kararı aldı. Alınan karar ile bu yıl gazeteciler bir araya gelmezken Urfanatik.com ailesi olarak ulaşabildiğimizi gazeteci meslektaşlarımızdan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle röportaj gerçekleştirdik.
Röportajda gazeteciler bu yıl kutlamamanın yerinde bir karar olduğunu ifade ederken temennilerinin ise gelecek yıl bir arada olması.
 “YİNE BİRLİKTEYİZ, YİNE SAHADAYIZ”
Pandemiye rağmen gazeteciler olarak yine birlikte, yine sahada olduklarını ifade eden Gazeteci Şinasi İnan: “Daha önce Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği öncülüğünde her yıl 10 Ocak’ta bir araya gelip çeşitli etkinliklerle kutlanıyordu ama maalesef bu yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde herhangi bir etkinlik yapamayacağız pandemiden dolayı yine biz birlikteyiz yine sahadayız. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, pandemi dolaysıyla bu yıl etkinlik düzenleyemeyeceğini ifade etmişti ama bunun dışında bizi arayarak güzel mesajlar iletmişti kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 “BİR ARAYA GELMEMEK EN DOĞRU”
Pandemiden dolayı bir araya gelmemenin en doğru karar olduğunu ifade eden Gazeteci Esma Albayrak: “Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği öncülüğünde her yıl 10 Ocak’ta etkinlik düzenliyordu ama bu yıl düzenlemeyecek buda yerinde bir karar çünkü bu süreçte bir araya gelmemek en doğru karardır. koronavirüs sürecinde yasaklarda bile herkes evinde iken Gazeteciler sahada çalışıyorlardı ben burada bütün meslektaşlarımın 10 Ocak Gazeteciler Günü kutluyorum meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“GAZETECİLER OLARAK BİR ARAYA GELEMEYECEĞİZ”
Pandemi nedeniyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde bir araya gelemeyeceklerini ifade eden Gazeteci Ahmet Can: “Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Derneğinin öncülüğünde bir program düzenliyoruz ve yılın yorgunluğunu stresini bu programla atıyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemizde ve özelikle kentimizde etkili olan pandemiden dolayı birçok etkinlik hata bütün etkinlikler nerdeyse iptal edildi bundan dolayı gazeteciler olarak bir araya gelemeyeceğiz buradan bütün gazeteci kardeşlerimin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutluyorum mutlu bir yıl diliyorum” dedi.
 “BÜTÜN GAZETECİLERİN GÜNÜ TEBRİK EDİYORUM”
Bütün gazetecilerin gününü tebrik eden Gazeteci Abdurrahman Uğurlu: “Malumunuz her yıl çalışan gazeteciler olarak düzenlenen etkinliklere katılıyorduk ama bu yıl pandemiden dolayı bu etkinlikler düzenlenmeyecek. Olsun inşallah bundan sonraki yıllarda tekrardan gazeteci kardeşlerimizle bir araya geleceğiz ve gazeteciler gününü tebrik edeceğiz bundan dolayı şimdiden bütün gazetecilerin günü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 “BİRÇOK NOKTADA PANDEMİNİN KRİZİNİ YAŞIYORUZ”
Birçok noktada pandeminin krizini yaşadıklarını ifade eden Gazeteci Kadir Devir: “Öncelikle Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin en azından her yılın bir gününün bir gecesinde yan yana getirilip güzel bir etkilik yaptığı için Dernek Başkanı Tahir Gülebak’a ayrıca teşekkür ederiz. Varsın bu yıl gazeteciler çiğköfte, baklava için bir araya gelmesin sohbet, muhabbet olmasın. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla online olarak eğitimler var bunlar takip edilir ve sayılı gazeteciler, sayılı iletişim fakülte hocaları online olarak bir platformda toplanabilir. Sayılı gazetecilere online üzerine drone eğitimi verilebilir. Derneğin etkinliklerini gördük güzeldi, hoştu inşallah önümüzdeki yıllarda bütün gazetecilerle bir arada oluruz” dedi.

“BU YIL 10 OCAK’I BURUK KUTLAYACAĞIZ”
Bu yıl 10 Ocak’ı buruk kutlayacaklarını ifade eden Gazeteci Mehmet Er: “Benimde yönetim kurulu üyesi olduğum Çalışan Gazeteciler Cemiyeti her yıl 10 Ocak’ta çok güzel etkinliklere imza atıyorduk ama bu yıl pandemiden dolayı bu etkinliklerimizi gerçekleştiremeyeceğiz yani bu yıl buruk kutlayacağız. Ben özelikle sahada emek sarf eden, koşturan, yorulan, gece gündüz demeden emek veren arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.
 “TÜM MESLEKTAŞLARIMI KUTLUYORUM”
Pandemi sürecinde büyük fedakarlık gösteren gazetecileri tebrik eden Gazeteci Gülizar Gülebak: “özelikle basın mensupları çok fazla fedakarlık gösterdi bundan dolayı tüm meslektaşlarımı kutluyorum. Gazeteciler günü dolaysıyla her yıl program düzenlerdik, çok güzel etkinlikler yapardık ama bu yıl olmadı pandemiden dolayı umuyorum ki önümüzdeki yıllarda daha da güzel etkinlikler yapacağız. Özelikle gazeteciler sosyal ve ekonomik haklarının, çalışma şartlarının iyileştirildiği bir yıl olmasını diliyorum ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.
“İNŞALLAH ESKİ GÜNLERİMİZE DÖNERİZ”
Gazeteci Mustafa Bayar: “Bu yıl gerçekten gazeteciler için çok zor geçti pandemiden dolayı. Her yıl biz çalışan gazeteciler olarak 10 Ocak’ta 3 gün boyunca güzel etkinliklerle bir araya geliyorduk ama bu yıl pandemi nedeniyle bu etkinlikler düzenlenmedi. İnşallah pandemi biterde gazeteci arkadaşlarımızla eski günlerimize döneriz” ifadelerini kullandı.
 

Bu haber 904 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum