Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin başı yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve miting için Şanlıurfa'ya geldi. 11 Nisan salonunda önünde bekleyen vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz Çekya bunu bize teslim eder. Bunlar ümmeti bölüyorlar, bizim mücadelemiz bunlarla Kürt kardeşlerimizle bir mücadelemiz yok"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin başı yakalandı
Editör: Urfa Haber 63
25 Şubat 2018 - 16:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve miting için GAP havalanana indi. Cumhurbaşkanı 11 Nisan kapalı spor solunun önünde halka hitap etti, Erdoğan daha sonra Şanlıurfa AK Parti 6. Olağan İl Kongresine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi öncesi kentte hareketlilik sabah saatlerinden itibaren başladı. Sabah saatlerinden itibaren mitingin ve kongrenin yapılacağı alanda ve Kentin bir çok yerine bayraklar asıldı. 3 bin polis memurunun görev aldığı alanda, kentin bir çok noktasına trafik polisleri yerleştirildi. Salona girişler tek bir noktadan yapıldı,  Tüm giren vatandaşlar üst aramasından geçirildi. Yağış nedeniyle vatandaşlara yağmurluk ve kumanya dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kongreye binlerce kişi geldi. Salon vatandaşlar tarafından tıklım tıklım dolarken, çoğu vatandaş dışarıda yağmur altında kaldı. Vatandaşlara AK Partili yetkililer tarafından sarı-yeşil renklerden oluşan ‘Başkomutan’ yazılı kaş kollar dağıtılırken, salonun için de Türk ve AK Parti bayrakları tarafından donatıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da AK Parti İl Kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi.

Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmayacak

Siz bizi hiçbir zaman yolda yalnız koymadınız. 2002 kasımından bu yana hep beraber yürüdük. On binler şu anda burada. Önce çok anlamlı bir dönemde, sizlerle 6. olağan kongremizi yapıyoruz. Unutmayın, Afrin Harekatı'nın olduğu bir dönemde sizlerle bir aradayız. Bugün, öğlen civarı 2021 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne dedik? Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Anlaştık mı? Bu mücadeleyi sonuna kadar da sürdüreceğiz. Kararlıyız. Azimliyiz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak dedik. Şu anda şehitlerimiz bizi takip ediyor. Bizler de zaten onları ölüler olarak kabul etmiyoruz. Onlar sevgili Peygamberimiz ile komşu. Beraberler.  Şu anda imansızlar karşımızda, inananlar üzerine gidiyor. Cuma günü askerimizin saf tutuşlarını gördünüz değil mi"dedi.

PYD'nin başı yakalandı

PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz Çekya bunu bize teslim eder. Bunlar ümmeti bölüyorlar, bizim mücadelemiz bunlarla Kürt kardeşlerimizle bir mücadelemiz yok. Şu anda Afrin yavaş yavaş düşüyor. Şehitlerimiz için sizden birer Fatiha istiyorum. Diyoruz ki, Rabbimizin bize müjdesi var ya. Fetih yakındır. Öyleyse müjdele diyor. Şimdi de Afrin'de fethi bekliyoruz. Mücadele gece gündüz sürüyor"dedi.

 

Ey Amerika, Bu Adamı Bize Ver

Paralel devletin mensupları Pensilvanya'da. Varsınlar diğerleri de onların yanına gitsin. Biz de diyoruz ki, samimi olanlar bizimle beraber. Samimi olmayanlar da orada. Ey Amerika, bu adamı bize ver. Bunu deport et. Bu adam bu ülkede darbe girişiminde bulundu. Dolayısıyla bu adamı daha fazla saklarsan bizim ittifakımıza yanlış hareket edersin.

Bunlar Da Osmanlı Tokadını Yediler

Bunlar da Osmanlı tokadını yediler. Türkiye Urfa'nın yanı başında benzer oyunlarla karşı karşıya. Dün bölgeye gelenler bugün de terör örgütü bahanesiyle aynı oyunun peşindeler. Terör örgütleriyle al takke ver külah içindeler. Terör örgütleri bu topraklarda karşılık bulamayacak. Gerektiği zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben sonra siz Afrin'e gideriz. Hedef Kızıl elma. Bu canın ne kıymeti var ki. Bu mücadelemizi bugün itibariyle kaç terörizt etkisiz hale getirildi; 2 bin 21. Bizim de 80 civarında Mehmetçik ve ÖSO'dan şehitlerimiz var."

Suriyeliler Yakında Kendi Topraklarında Yaşamaya Başlayacaklar

Suriye'den gelen 500 bine yakın muhacire siz ensar oldunuz. Siz onlara kapılarınızı kapamadınız. Huzur içinde yaşadığı emin bir belde oldunuz. Önce Fırat Kalkanı ile Cerablus, El Bab teröristlerden temizledik. Şimdide Zeytin Dalı ile Afrin'i temizlyioruz. Şuanda 500 kilometrekare gibi bir alan temizlendi. Ülkemizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarında yaşama hazzını inşallah duyacaklar. Fırat sınırından başlayıp Ceylanpınar'a kadar olan bölgeyi güvenli hala getirdiğimizde sığınmacılar gönül huzuru içinde kendi yerlerine dönecekler. Suriyeli kardeşlerimiz yakında kendi topraklarında yaşamaya başlayacaklar

Münbiç'i Teröristlerden Temizleyeceğiz

Şuanda dünyada yardım eden ülkeler arasında normalde 1 numara ABD 2 numara biz. Milli gelire oranla baktığımızda 1 numara Türkiye sonra ABD. Türkiye bu. Suriye'den ülkemize gelenleri misafirlerimiz olarak ifade ediyoruz. Bizim gönül sınırlarımız ne dikenli tellerle, ne duvarlarla sınırlıdır. Onlar sadece ülkemizin resmi sınırlarıdır. Suriye'deki kardeşlerimizin can güvenliği yokken biz burada nasıl hiçbir şey olmamış gibi davranabiliriz. Nasıl başımızı yastığa koyup rahatça uyuyabiliriz? Onun için Afrin'e doğru ilerliyoruz. Onun için Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz. Onun için tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Şanlıurfa en iyi şekilde alan illerinden biri oldu. 36 katrilyon yatırım yapıldı

Şanlıurfa en iyi şekilde alan illerinden biri oldu. 36 katrilyon yatırım yapıldı. Her alandaki eksiklik ve sorunlarını Çözmenin gayretinde olduk. 14'ü hastane 81 tesisten en iyi standartlarda hizmet alınmasını temin ettik.

Ceylanpınar'a yeni devlet hastaneleri yapıyoruz. Sağlıkta bir devrim olarak gördüğüm şehir hastaneleri Şanlıurfa'da inşa edilecek. Firmadan kaynaklı sıkıntılardan gecikti. son bir şans dahaverdik. Eften püften sebepler oylamasına izin vermeyiz. 2021 yılında Urfalı kardeşlerimize bu hizmeti ulaştıramazlarsa biz başımızın çaresine bakar bu işi halederiz. (Toplu konut) Şu ana kadar  10 bin 550 konutu sahiplerine teslim ettik. 3 bin konutun inşası sürüyor. Biz göreve geldiğimizde 29 km. bölünmüş yol vardı. 540 km. bölünmüş yol ilave ettik. 9 ayrı yol projesinin inşaatı sürüyor. Nissibi Köprüsü gereken görkemli bir eser. Bu eserle iftihar ediyorum. Mersin, Osmaniye ve Gaziantep üzerinden Urfa'ya uzanan hızlı tren inşası sürüyor. Gaziantep Urfa  proje ihalesine yakında çıkılıyor.  GAP Havalimanı 23 bin yolcu ağırlıyordu. 833 bin yolcuya çıktı"şeklinde konuştu

Bu haber 428 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum