Reklam

Azerbaycanlı çocuk Şanlıurfa'da şifa buldu

Azerbaycan'daki evlerinde çıkan yangında alevlerin arasında kalan kardeşini kurtarmak isterken vücudunun bir kısmı yanan İsmail İsmailzade'ye, hayırseverlerin desteğiyle getirildiği Şanlıurfa özel Metrolife hastanesinde vücudundan alınan dokular nakledildi.

Azerbaycanlı çocuk Şanlıurfa'da şifa buldu
Editör: Urfa Haber 63
18 Eylül 2023 - 16:58 - Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 17:07
Yaklaşık 4 ay önce Bakü'deki evlerinde yangın çıkan 10 yaşındaki İsmail İsmailzade'nin, alevlerin içinde kalan 5 yaşındaki kardeşini kurtarmak isterken elleri, boynu, yüzü ve vücudunun bazı bölümlerinde ileri derece yanıklar oluştu.
Azerbaycan'da bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra doku nakli için Şanlıurfa’ya getirerek özel Metrolife hastanesinde doku nakli gerçekleştirildi. Estetik Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Uzmanı Kadir Calavul Çocuğumuz. 10 yaşındaki bu çocuk, 5 yaşındaki kardeşini kurtarmak için kendi vücudunu hiçe sayarak kardeşini kurtarmaya çalışıyor. Maalesef kardeşi kurtulamadı, çocuğumuz ise ağır yanık olarak çıkartılmış"
Özel Metrolife Hastanesinde Ameliyatı gerçekleştiren Estetik Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Uzmanı Kadir Calavul’da İsmail'in yanık alanlarının çok kötü durumda olduğunu ifade etti.
İsmail'in özellikle boynu ve iki elinin ileri derecede yandığını aktaran Calavul, şunları söyledi. Hastanın resimleri bize gönderildi ve hastayı değerlendirdik. Bu ameliyatı yapacağımıza karar verdik. Ameliyatı gayet iyi ve başarılı geçti. Boynunu ve elindeki parmakların hepsini açtık, serbestleştirdik. Kaslarından ve bacaklarından parça alıp yerleştirdik. Ameliyatımızla ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Yaralarımız güzel bir şekilde iyileşiyor. İnşallah bir hafta içerisinde de taburcu edeceğiz. Bir ay sonra da fizik tedaviyle beraber parmaklarını oynatacak ve boynunu güzel bir şekilde sağa sola çevirip kullanabilecek. Ameliyatlarımızın başarısını gören diğer dernekler de yurt dışındaki hastalara ulaşarak bize yönlendiriliyorlar."dedi
Başarılı bir Ameliyatı geçiren İsmail İsmailzade.1.2 iki gün içerisinde taburcu olacağı belirtildi.


 
Bu haber 1001 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum