Reklam

Ak Parti İstanbul Teşkilatından Yardım Eli

Toplantı gündeminde Suriyeli Misafirlerin temel ihtiyaçlar arasında yer alan ve kış aylarının gelmesiyle giysi, ısıtıcı ve gıda yardımlarına ihtiyacına yönelik görüşmeler yapıldı.

Ak Parti İstanbul Teşkilatından Yardım Eli
Editör: Urfa Haber 63
10 Aralık 2014 - 14:57

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli Misafirler için Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu kampanyaya destek vermek amacıyla AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu başkanlığında oluşturulan yardım platformu üyeleri Şanlıurfa’yı ziyaret ederek, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve STK Temsilcileriyle bir araya geldi. 

Toplantı gündeminde Suriyeli Misafirlerin temel ihtiyaçlar arasında yer alan ve kış aylarının gelmesiyle giysi, ısıtıcı ve gıda yardımlarına ihtiyacına yönelik görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerin ardından toplantı ile ilgili açıklama yapan Başkan Güvenç,  AK Parti İstanbul Teşkilatına duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederek, oluşturulan platform ve komisyonun önemini vurguladı.

Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı Şanlıurfa’nın 400 binin üzerinde misafiri ağırladığını ve buna ek olarak Kobani(Aynel Arap)’tan gelen 200 bin misafirlerle birlikte yükün ağırlaştığını belirten Başkan Güvenç, Hükümetin ve Türkiye’nin buna duyarsız kalmayarak,  Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli misafirler için yardım eli uzattığını ifade etti.

Başkan Güvenç, İlk Günden İtibaren Sağlanan Koordinasyonla Zorluklar Aşıldı

Büyükşehir Belediyesinin ve Şanlıurfa Valiliğinin ilk günden itibaren sağladığı koordinasyon ile gelen misafirlerin sorun ve sıkıntıların kolaylıkla atlattıldığının altını çizen Başkan Güvenç, “ Olayların çıktığı ilk gün içerisinde Kobani’den gelen 100 binin üzerindeki misafir için biz kriz masasını kurmasaydık, kriz yönetimini oluşturmasaydık, Belediyeler olarak hijyen çalışmaları yapmasaydık; çok ağır sorunlar ortaya çıkabilirdi. Ama gerçekleştirilen koordinasyonla ilk zorluğu aştık ve gerekli müdahaleleri gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Güvenç, İnsani Yardımlarının Devamlılığının Sağlanması Gerekiyor

Atılan ilk adımlarla zorlukların aşıldığını ancak devam eden süreçte insani yardımların devamlılığını sağlanmasının önemine dikkat çeken Başkan Güvenç, “Aynı zamanda Köylerde, taziye evlerinde, akrabalarının yanlarında kalan Suriyeli misafirlerin sorunlarının çözümü noktasında oturma izni, çalışma hayatına katılmaları eğitim sorunlarının asgariye indirilmesi hususunda Hükümetimiz büyük duyarlılıkla çalışıyor” dedi.

Kış aylarının gelmesiyle aciliyet arz eden konulardan bahseden Başkan Güvenç, “En önemlilerinin başında gıda yardımı olmakla beraber battaniye, giyim ve ayakkabı yardımıdır. Bunlar süratle organize edilmesi gereken konulardır”

 

Başkan Güvenç, Birlik ve Beraberliğimiz Yürütülen Olumsuz Siyasetin Önüne Geçmiştir

 

Kobani üzerinden basit siyaset yapıldığından bahseden Başkan Güvenç, “Bizler bütün kadrolarımızla yaraları sarmaya çalışırken; bunun üzerinde siyaset devşirmeye çalışanlar var. Ama biz çalışmaya devam edeceğiz. Hamd olsun bu olayda tıpkı Van depremindeki gibi göstermiştir ki; art niyetliler ne yaparsa yapsın; bu millet birdir, beraberdir, insanı ve İslami duygularını kaybetmemiştir. Hiçbir ayrım yapmadan doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi, Arap’ı, Kürt’ü, Türk’ü sarılmıştır mevzuya ve beraberliğini göstermiştir. Dolaysıyla olumsuz siyasetin önüne geçilmiştir” şeklinde konuştu.

60 Sivil Toplum Kuruluşunun İnsani Yardım Palatformu adı altında bir araya geldiğini söyleyen Başkan Güvenç, büyük çabayla Türkiye’yi gezerek bölgeye yardım taşıdıklarını ifade etti.

 

Vali Küçük, 420 Bin Misafiri Şanlıurfa Olarak Kucakladık

Vali İzettin Küçük ise, 420 bin üzerinde Suriyeli misafiri Şanlıurfa olarak kucakladıklarını belirterek, “Bu yüksek nüfus tek bir ilin kaldırabileceği bir konu değil. Suruç’ta yardıma muhtaç olan insanlar var. Kış geldi AFAD 32 bin kişilik çadırkent kuruyor. Bu çadırkenttin içerisinde her türlü birimin fonksiyonu var. Sağlık üniteleri, kültür merkezleri,  okullar, kadın ve gençlik merkezleri dahil başlı başına küçük bir şehir. Tabi bunların dışında insanlarda var onlara da ulaşmamız gerekiyor” dedi.

 

Babuşcu, Hz. İbrahim’in Cömertliği ve Hz. Eyyüp’ün Sabrıyla Misafirlerini Karşılandı

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ise, 420 binin üzerinde bir nüfusu bir kentte ağırlamanın kolay olmadığı ancak Şanlıurfa’nın takdire şayan bir duruş sergilediğini söyleyerek, “Şanlıurfa, Hz. İbrahim’in cömertliğiyle, Hz. Eyyüp’ün sabrıyla misafirlerini karşılıyor. Böyle tarihi bir ihtişamla bunları yaşatıyor” dedi.

Babuşcu, Yardım Konvoylarımızla Şanlıurfa’ya Döneceğiz

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Şanlıurfa’da bulundukları zaman diliminde gerçekleştirdikleri yakın temaslar sonucunda Suriyeli misafirleri kucaklayacak bir yardım kampanyası düşündüklerini aktaran Babuşcu, “İstanbul’a döndükten sonra bunu yönetim kurulumuzla değerlendirdik ve bir komisyon oluşturduk. Komisyondaki arkadaşlarımızla buradayız. Toplantımızı da Şanlıurfa’da yapalım dedik. Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve STK’larla birlikte ne yapabilirizi konuştuk. Hızlı bir şekilde kampanyamızı başlatarak tekrardan Şanlıurfa’ya yardım konvoylarımızla döneceğiz. Bizzattı alanda yer alacağız. İnşallah bu kampanyamız Şanlıurfa’mıza hayırlı olur” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 4722 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum