Reklam
Reklam

Karacadağ 700 metrelik pisti ile kayakçıların ilgisini çekiyor

Güneydoğu'nun tek kayak merkezi olan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Karacadağ Kayak Merkezi, kayak meraklılarının yoğun ilgisini görüyor. Özellikle hafta sonları binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği kayak merkezi, son yılların en yoğun dönemini yaşıyor.

Karacadağ 700 metrelik pisti ile kayakçıların ilgisini çekiyor
Editör: Urfa Haber 63
12 Ocak 2017 - 06:09

Şanlıurfa merkeze 150, Siverek ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Kasım ayından bu yana bölgede etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte spor severlerin bölgedeki ilk adresi haline gelen Karacadağ Kayak Merkezi, Güneydoğu'da kış turizminin gözdesi haline geldi.

Bölgede ilk olma özelliğine sahip merkeze giden bağlantı yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından her gün kontrol edilerek olası müdahaleler gerçekleştirilirken, kayak meraklılarının bölgeye her geçen gün daha da ilgi göstermesi sevinçle karşılanıyor.

İnanç turizminin yanı sıra doğa turizmi ile Türkiye'nin ilgisini çektiği Şanlıurfa, Karacadağ Kayak Merkezi ile de kış turizminde adını sıkça söz ettirirken, başta Şanlıurfa olmak üzere Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Gaziantep'in yanı sıra diğer illerden de çok sayıda spor severi bölgede buluşturuyor.

İçerisinde kafeterya ve hizmet binalarının bulunduğu Karacadağ Kayak Merkezi, 700 metrelik pisti ile de profesyonel kayakçıların da ilgisini çekiyor.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN KARACADAĞ'A DAVET

Şanlıurfa'nın turizm yönünden geliştirilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, kış turizminin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Bu anlamda Karacadağ Kayak Merkezi'nin gelişimine büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Önümüzdeki hafta bakanlıktan gelecek heyeti ağırlayacaklarını belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mız doğal ve tabiat güzellikleri ile ön planda olan bir şehrimiz. İçerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde Karacadağ Kayak Merkezi vatandaşlarımızın yoğun rağbet gösterdiği bir adres haline geldi. Bu yöndeki projemiz hayat geçti ama devamında bu projemizin geliştirilmesi ve rehabilitesi için de Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Haftaya bakanlıktan heyetimiz gelecek. Bölgedeki kış turizminin geliştirilmesi için ortak çalışmamız olacak. Bu çerçevede ben buradan tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizi Karacadağ Kayak Merkezi'ne davet ediyorum. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın 4 mevsimde yaşadığı bu doğal güzelliklerini turizme kazandırmanın derdindeyiz. Bu çerçevede emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Bu haber 1248 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum