Reklam
Reklam

Engelliler Hayata Tutunacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyeciliği anlayışını uygulama alanlarına yansıttığı Hamarat Eller Çarşısı ve Engelli Koordinasyon Merkezi Şanlıurfalıların hizmetine açılıyor.

Engelliler Hayata Tutunacak
Editör: Urfa Haber 63
22 Kasım 2016 - 13:31

Şanlıurfa'da yaşayan engelli bireylerin hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete hazırlanan "Engelli Koordinasyon Merkezi" ve Büyükşehir Bünyesi altında faaliyet gösteren 8 kadın kültür merkezindeki kadınlar, kendi iş gücüyle ortaya koyacağı ürünlerle aile ekonomilerine katkıda bulunabileceği "Hamarat Eller Çarşısı"  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna ve Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin katılımıyla açılıyor.

HAMARAT ELLER KADINLARIN BULUŞMA ADRESİ OLACAK

Sanat Galerisi, El Sanatları Ürünleri, Yöresel Ürünler, Mutfak, Kafeterya ve Çocuk Oyun Merkezi olmak üzere 6 sosyal bölümden oluşan Yerli ve yabancı turistlere hitap edebilecek tarzda hazırlanan "Hamarat Eller Çarşısı"nın birinci bölümünde Filmografi, Tezhip Ebru ve Resim gibi el emeği ürünlerin birleştiği sanat galerisi yer alırken, ikinci bölümde Büyükşehir Belediyesine bağlı 8 kadın destek merkezi bünyesindeki kursiyerlere ait el sanatları ürünleri, üçüncü bölümde ise biber salçası, domates salçası, pekmez, nar ekşisi kesme, çekecek, bastık ve kışlık kurutmalığa kadar her türlü yöresel gıdalar yer alıyor.

ENGELLİLER HAYATA TUTUNACAK

Öte yandan engelli vatandaşlar için dizayn edilen ve tüm faaliyetleri engelli bireylerin gelişmesine yönelik hazırlanan Engelli Koordinasyon Merkezinde, engelli vatandaşların yaşama tutunması adına psikolojik bakım, engellilikle mücadele, engellilikte erken tanı gibi bir çok çalışmaya imza atılıyor.

Büyükşehir Belediyesi; Toplamda 6 bin metrekare kapalı ve 4 bin metre açık alana sahip Engelli Koordinasyon Merkezinde meslek edindirme kurslarından deri işlemeciliği, el sanatları,fotoğraf, tekstil, bahçecilik, dokumacılık, resim, dekoratif, bilgisayar ve bir çok dalda eğitim verecek.

Engelli bireylerin güzel zaman geçirmeleri adına bu merkezde Büyükşehir Belediyesi; yüzme, basketbol, masa tenisi, halter, bilek güreşi gibi spor dallarında da eğitim kursları verecek.

Sosyal Belediyecik gereği her vatandaşa ulaştıklarını belirten Başkan Çiftçi, Sosyal destekler anlamında kursiyerler için piknik, şehir içi ve şehir dışı gezileri, tiyatro ve sinema günleri tertipleneceğini belirtti.

AÇILIŞA DAVET

Sosyal Belediyecilikte vizyon projelerini bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çiftçi,  Hamarat Eller Çarşısını 25.11.2016 Cuma günü saat: 14:30'da Engelli Koordinasyon Merkezini ise aynı gün saat: 15:30'da açacaklarını ifade ederek, tüm halkımızı açılışa davet etti. 

Bu haber 965 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum