Reklam
Reklam

Kayıt Dışı İle Mücadele Gece De Sürüyor

Şanlıurfa’da, kış mevsiminde meydana gelen elektrik kesintisinin önüne geçebilmek için bir dizi tedbir alan Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçebilmek için geceleri de denetimler yapmaya başladı.

Kayıt Dışı İle Mücadele Gece De Sürüyor
Editör: Urfa Haber 63
17 Kasım 2016 - 14:07

Şanlıurfa’da, kış mevsiminde meydana gelen elektrik kesintisinin önüne geçebilmek için bir dizi tedbir alan Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçebilmek için geceleri de denetimler yapmaya başladı. Kentin 4 mahallesinde yüzlerce ev ve işyerinin sayaçları enerji şirketine bağlı ekiplerce kontrol edilerek yasadışı kullanım tespit edilen müşteriler hakkında gerekli işlemler yapıldı.

 

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE

Havaların soğumaya başlaması ve buna bağlı olarak kayıt dışı elektrik kullanımının artması ile birlikte Şanlıurfa’da trafolara aşırı yük binmeye başladı. Bunun sonucunda ortaya çıkan arızalar yüzünden kentte istenmeyen elektrik kesintileri yaşanınca, bunun önüne geçmek üzere Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı kullanım ile mücadele başlattı.

 

250 EV VE İŞYERİ DENETLENDİ

Daha önce gündüz denetimler yapan Dicle Elektrik ekipleri, artık geceleri de sayaç kontrolleri gerçekleştiriyor. Dün gece merkez Haliliyeilçesine bağlı Bahçelievler ve Cami Kebir ile Eyübiyye ilçesine bağlı Hayatı Harrani ve Selçuklu mahallerinde 70 kişiden oluşan 35 ekip ile eş zamanlı denetim yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda 250 konut ve işyerinin sayacı kontrol edildi. Bunlardan kayıt dışı elektrik kullandığı saptanan 42 müşteri hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Bu haber 768 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum