Reklam

Zahter Urfa'da yetiştirilecek

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşlılığı geciktirdiği, tümör oluşumunu engellediği, şeker hastalığına iyi gelen ve gıdaların bozulmasını doğal yollarla engelleyen 'zahter fideleri' seralarda yetiştirilmeye başlandı. Seralarda yetişen zahter fideleri araziyle daha büyük kitlelilere hitap edecek.

Zahter Urfa'da yetiştirilecek
Editör: Urfa Haber 63
11 Mart 2020 - 08:32

Ortadoğu’da sıkça tüketilen ve faydaları saymakla bitmeyen ‘Zahter’ Eyyübiye İlçesine bağlı Dolutepe Mahallesinde Üretici Hamut Yılmaz ve Filistinli bir iş adamı ile birlikte örtü altında  Zahter fidelerini yetiştirmeye başlandı. Yetişen zahter fideler Bir kaç gün sonra açık araziye dikimi yapılacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyyübiye Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsa İzgi,"Tarihte ilk olarak Finikelilerde bilenen, Bizans döneminde de savaşlarda kuvvet vermesi, yaralarda mikropları öldürücü özelliği, Osmanlı'da ise tütsü olarak kullanıldığı belirtilen ve günümüzde Ortadoğu ülkelerinde sıkça yetişen "Filistin Kekiği" ve "Girit Kekiği" gibi çeşitli isimlerle bilinen "Zahter" Birkaç yıldan beri Türkiye de üretilmeye başlandı.  Eyyübiye İlçesine bağlı Dolutepe Mahallesinde Üreticimiz Hamut Yılmaz Filistinli bir iş adamı ile birlikte Örtü altında  Zahter fidelerini yetiştirmeye başladılar. Bir kaç gün sonra zahter fidelerini açık araziye dikmeye başlayacaklar ondan sonra pazarlaması yapılacak"diye konuştu.

Bu haber 691 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum