Reklam
Reklam

Yavuz Suruç'ta taziye yemeği geleneği kaldırılsın

Suruç'ta bazı taziye evlerindeki yemek dağıtımının kalkması için çağrıda bulunan

Yavuz Suruç'ta taziye yemeği geleneği kaldırılsın
Editör: Urfa Haber 63
31 Ocak 2023 - 12:01
Suruç'ta  ”Kaymakamlık bu uygulamaya yasaklama kararı getirsin” dedi.
Suruç'ta mağduriyete yol açan taziye yemekleri uygulaması bazı yerlerde tekrar başladı. Taziye yemeği geleneğinin yasaklanması için Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Yavuz yaptığı yazılı açıklamada, ”Son yıllarda yaygınlaşan taziye yemeği geleneği, bölgemizde özellikle katılan kişi sayısı baz alındığında, cenaze sahipleri için oldukça kötü bir tablo oluşturmaktadır. Bu tablo; Maddi durumu kötü olan vatandaşlarımızı taziye yemeği için borç alma veya kredi çekme durumuna bile sokmaktadır. Cenazelerde bizlere düşen görev; acısını taze yaşayan cenaze sahiplerinden yemek/ikram beklentisine girmeden,kendilerini bu psikolojik mahcubiyete ve maddi kaygıya sokmadan dua okumak, başsağlığı dilemek ve vazifemizi yaptıktan sonra ordan ayrılmaktırfedi
 
Bu haber 1599 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Ömer Faruk Ağa
    11 ay önce
    Taziye yemekleri diye bir şey olmamalı, yazık adam derdine mi yansın yoksa gelenlerin karınlarını doyurmaya mı? Saat 11:30 da taziyeevi kapatılmalı ve 13:30 da tekrar açılmalı o saatlerde uyanıklar gelip yemeğini yeyip tatlı da yok mu diye söylenirler. Millet olarak her zaman ezilenlerin yanında olmamız gerekirken taziyelerde ise taziye sahibini daha da eziyoruz. Kalksın taziye yemekleri yazık valla ne gerek var. Adam dışardan gelmiş ise gelmiş ne olacak ona da kendine de yemek söyler ne olacak yüzlerce insanın karnını doyurmak da ne ... Çay da kaldırılabilir sadece kahve olsa ne ala yeter... Yemekler kaldırılsın bak hele taziye evlerindeki yoğunluk nasıl da yok olur. Her kes telefona sarılır başsağlığını telefondan gerçekleştirir. Bununla ilgili kitap bile yazılabilir nokta deyip iyi günler dilerim.
  • Şevket AKASLAN
    1 yıl önce
    Taziye yemeği bir kültür olmaktaň ziyade vefat edenin hayrına yapılan bir davettir. Taziye yemeklerinin hepten kaldırılması yerine, yardımlaşma ile vefat edenin birinci derecede akraba, komşu ve arkadaşları tarafından karşılanabilir örneğin. Farzedin taziyeniz oldu ve il dışından hatrınızı bilip taziyenize iştirak edenler oldu. Peki bu gelen yabacı misafirleri açmı bırakacaksınız. Yada git lokantada yemeğini ye öyle taziyemizde oturmu diyeceksiniz. Çok yanlış bir karar. İllerde çay ve kahve ikramınıda kaldırısanız hiç şaşırmayacağız doğrusu.