Reklam
Reklam

Yardımlarla hayata tutunuyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Suruç ilçesindeki bir caminin avlusunda kalan Suriyeli Kürt aileler, hayırseverler tarafından gönderilen yemeklerle hayata tutunuyor.

Yardımlarla hayata tutunuyorlar
Editör: Urfa Haber 63
26 Ekim 2014 - 14:08

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Suruç ilçesindeki bir caminin avlusunda kalan Suriyeli Kürt aileler, hayırseverler tarafından gönderilen yemeklerle hayata tutunuyor.

Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’den IŞİD’in saldırıları sonucu kaçan Suriyeli Kürtler’in bir kısmı Suruç ilçesinde cami bahçesine sığındı. Cami avlusunda hayata tutunmaya çalışan Suriyelilere yerel yönetimler, AFAD ve hayırseverler yardım ediyor. Yapılan yardımlarla hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aileler, kendilerine yapılan yemek yardımları sayesinde doyduklarını belirterek, yardım yapan kişilere teşekkür etti.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bir cami avlusunda hayata tutunmaya çalışan Suriyeli dört ailenin yemek ihtiyacı, AFAD, yerel yönetimler ve hayırseverler tarafından karşılanıyor. Dört çocuğunun olduğunu ve eşiyle birlikte toplam 6 kişilik bir aile olduğunu söyleyen Nuri Bızan, “bu caminin avlusunda 4 aile yaşıyor. Toplam 40’a yakın kişi bu caminin bahçesinde yaşıyor. Savaş ortamından kaçtık, burada yemekleri seçme gibi bir lüksümüz yok. Bu nedenle ne getirirlerse yiyoruz. Yardım yapan tüm herkesten Allah razı olsun” dedi.

Geçici barınma merkezlerinde yaşayanlara göre biraz daha dezavantajlı odlularını söyleyen Enhar Nuda ise, öğle ve akşam öğünlerinde yemek yolu gözlediklerini belirterek, “tabi çadırlarda kalanlar bize göre biraz daha şanslı çünkü onlara kesin olarak yemek gidiyor. Biz ise, yemek yolu gözlüyoruz, bazen gelmeyecek diye endişe ediyoruz. Çoğu zaman da kendi imkanlarımızla burada yemek yapıyoruz” diye konuştu.

Savaş mağduru olduklarını anımsatan Hatice Nebani de, savaşın hayatlarını darmadağın ettiğini belirterek, “bu hallere düşeceğimizi nereden bilebilirdik ki? Kimse geleceğini göremez. Biz de hiç yerimizden yurdumuzdan ayrılmamıştık. Kader işte ne diyebiliriz ki? Tek umudumuz var, o da Kobani’de çatışmaların bir an önce bitmesi” ifadelerini kullandı.

Suriyeli Kürt aileler, Kobani’de savaşan aile fertleriyle sadece telefonda görüştüklerini belirtti. 

Bu haber 907 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum