Reklam

Yabancı Otlar Tarlayı Kuruttu

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 120 bin dönüme ekili mısır tarlada kurudu.

Yabancı Otlar Tarlayı Kuruttu
Editör: Urfa Haber 63
07 Ağustos 2017 - 06:14

Eyyübiye ilçesi Ulucanlar mahallesinde ekili mısır tarlası kültür bitkilerinde hastalık, zararlı ve yabancı otlardan dolayı ürün kaybı nedeniyle kurudu.

Çiftçilik yapan Halil Aslan  120 dönüm arazisine mısır tohumu ekti. Yaklaşık 1 ay boyunca sulayan ve mısırlarını büyüten Koç, bir sabah baktığında ise tarlasının tamamının kuruduğu gördü. Büyük bir şok yaşayan Aslan, tarlasında sağlıklı mısırların yerine sapları düşmüş, eğilmiş ve kurumuş bir mısır tarlası gördü.

Uzmanlar ise mısır kalitesi tohumun kullanılması  yada yabancı otların zararı, besin maddesi, su sarfiyatı ile Yabancı otların gelişme yetenekleri kültür bitkisine nazaran yüksek olduğundan, genellikle Mısır bu rekabete dayanamaz seyrelirler. Bitkiler cılız ve bodur kalır, kardeşlenme azalır, ürün istenilen nitelikte olmadığını belirtiler.

Ulucanlar mahallesinde çiftçilik yapan  Halil Aslan, Bu yıl ektiğimiz mısır tarladaki otlar nedeniyle kuruduğu uzmanlar tarafından belirtildi. Büyük bir masraf yaparak ektiğim mısır için sulama ve ilaçlama yaptım çok büyük masrafım  gitti bir baktım mısır sapları kurumaya başladı, uzmanlar başvurdum inceleme yaptılar bir çok yabancı otların olduğunu söylediler tarlada kuruyan mısır hayvanlara yem olacak, emeğimiz boşa gitti"dedi.

Bu haber 1195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum