Reklam

Viranşehir'de Yangın Paniği: OSOS Sistemi Yangına Neden Oldu

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen trafo yangını kısa süreli paniğe neden oldu.

Viranşehir'de Yangın Paniği: OSOS Sistemi Yangına Neden Oldu
Editör: Urfa Haber 63
14 Mayıs 2025 - 13:27
Yangın, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Beğrut kırsal mahallesinin Zeytinlik mevkiinde meydana geldi.
İddiaya göre, OSOS sistemine yuva yapan kuşlar nedeniyle çıkan kıvılcımlar önce sistemi, ardından bağlı olduğu trafoyu tutuşturdu. Alevler daha sonra tarlada bulunan pano ve kuyu kablolarına da sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
Uzun süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak çıkan yangında ciddi maddi zarar oluştu. Tarlası zarar gören çiftçi Mehmet Baki Kurt, sulama sistemlerinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve yaklaşık 250 bin TL zararı olduğunu ifade etti.
Kurt, "Osos sisteminin içine kuşların yuva yapması sonucu çıkan kıvılcımlar önce sistemi, ardından trafoyu tutuşturdu. Alevler daha sonra tarladaki pano ve kuyu kablolarına sıçradı. Hepsi yandı" diyerek yaşadığı mağduriyeti anlattı.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı
 
Bu haber 296 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum