Reklam

Veremle Savaşı Kazanmakta Kararlıyız

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tüberküloz Kontrol Kurulu" toplantısı gerçekleşti.

Veremle Savaşı Kazanmakta Kararlıyız
Editör: Urfa Haber 63
22 Aralık 2023 - 13:50
Toplantıya, Halk Sağlığı Başkanlığı idarecileri, Kamu Hastaneleri Başkanı, Suriye Görev Gücü Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı, İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi yetkilisi, Verem Savaşı Dispanseri Hekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri ve Kamu ile Özel Hastanelerin temsilcileri katıldı.
Toplantıda, 2023 yılı Tüberküloz verileri değerlendirilerek, il düzeyinde yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik kararlar alındı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, geçmişten günümüze ülkede ve ildeki tüberküloz hastalığının durumunu değerlendirdi. Sağlık kuruluşlarının hasta yönetimi, tanı, tedavi ve koruma konularında yapması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı. Kurumlar arası iş birliği ve hasta odaklı yaklaşımın önemine vurgu yapılarak, sahada yaşanan sorunlar tartışıldı.
Doç. Dr. Abdullah Solmaz, veremin tedavi edildiğinde kesinlikle şifa bulan bir hastalık olduğunu hatırlattı. Veremle mücadelede, aşılama hizmetlerinin yanı sıra tedavi ve erken tanının da koruyucu hizmetler kapsamında olduğunu belirtti. Verem hizmetlerinin, aşılama ile sınırlı olmadığını ve tüm boyutlarıyla halka anlatılmasının önemine vurgu yaparak, halk eğitiminin özel bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Verem hastalığının bulaşma riskine dikkat çeken Solmaz, hastaların en kısa sürede bulunarak tedavi edilmesi ve çevresindeki kişilere bulaştırılmasının önlenmesinin hedeflendiğini söyledi. "Veremle savaşı kazanmakta kararlıyız" diyen Solmaz, halkın ilgisini çekmek ve veremden korunmanın önemini öğretmek için çaba harcanacağını belirtti.
 
Bu haber 608 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum