Reklam
Reklam

Vali Ayhan, karne dağıtım törenine katıldı

Şanlıurfa’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 604 bin Türk, ve 60 bin Suriyeli öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Vali Salih Ayhan, karne dağıtım törenine katıldı.

Vali Ayhan, karne dağıtım törenine katıldı
Editör: Urfa Haber 63
17 Haziran 2022 - 10:14 - Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 11:08
Türkiye genelinde Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarıyıl tatiline girmek üzere karne alacak, Şanlıurfa'da Suriyelilerle birlikte 664  bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.
Haliliye ilçesi Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan ilkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Okul müdürü, Öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.
Şanlıurfa’da da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 664 bin öğrenci karnelerini aldı. Şanlıurfa’da 3 bin 20 okulda 24 bin derslikte yaklaşık 664 bin öğrenci bulunuyor. Öğrencilerle birlikte kentteki 35 bin 880 öğretmen de yaz tatiline girdi.
Vali Salih Ayhan öğrencilere karnelerini dağıtırken iki öğrenci  Vali Ayhan'a plaket takdim etti.
KARNELERDE BİR EKSİKLİK VARSA VELİLERİMİZİN DE BUNDAN BİR HİSSEDAR
Karne dağıtım töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan,"8-9 aylık ders bitti, notu düşük olan varsa kesinlikle buna takılmasın özenlikle şunu paylaşmak istiyorum, çocuklarımızın karnelerinde bir eksiklik varsa velilerimizin de bundan bir hissedar olmalarını özellikle istiyorum. Bu karne sadece çocuklarımızın değil, velilerinde bir karnesidir. Çocuğumuza olan ilgisinin yaklaşımının da bir yansımasıdır. Dolayısıyla kırık notu olan veya düşük notu olan çocuğumuza asla kızmıyorum, eksiği olarak görmememiz lazım. İnşallah bu yaz döneminde de elimizden geldiği kadar Urfa’nın şartlarını da dikkate alarak gençlik sporluğumuz, belediyelerimiz ve milli eğitim müdürlüğü ile birlikte çocuklarımıza yine eğitimden kopmaması için özellikle spor, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde ilgi göstereceğiz. Yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlıklı olacağız. Herkese iyi tatiller dilerim” dedi.
Yaz tatili 12 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek.

 
Bu haber 4402 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum