Reklam
Reklam

Urfalı dördüzlerin babası yardım bekliyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan Orhan ve Ayşegül Yıldırım'ın 6 ay önce dünyaya gelen 3’ü kız biri erkek olan dördüz bebeklerini kucaklarına almanın sevincini yaşarken diğer yandan bebeklerin bakımının zorluğu nedeniyle endişe taşıyor.

Urfalı  dördüzlerin babası yardım bekliyor
Editör: Urfa Haber 63
20 Ocak 2021 - 11:14
Eyyübiye ilçesine bağlı Onikleri mahallesinde yaşayan Orhan (29) ve Ayşegül (22)Yıldırım çifttin 6 ay önce Elif, Yarem, Hazal ve Muhammed Bozan dördüz bebekleri dünyaya geldi. Daha önce 3 yaşında Tülay isminde kızları olan Yıldırım Ailesi dördüzler doğduktan sonda 3 yaşındaki kızlarını baba annelerine bakması için bıraktılar. Baba Orhan Yıldırım aylık 2 bin TL karşılığında bir kuruyemişçide çalışırken masraflarını yüksek olan Dördüzler in mama ve bez ihtiyacı için destek bekliyor.
Orhan ) ve Ayşegül Yıldırım çifti, bir yandan dördüzlerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşarken, diğer yandan bebeklerin bakımının zorluğu nedeniyle endişe taşıyor.
Baba Orhan Yıldırım,” Ben 2 bin TL kaşlığında bir iş yerinde çalışıyorum evimiz kira bebekler doğduktan sonra çok zorlandım, Dördüzler doğduktan sonra 3 yaşındaki kızımız Tülay’ı bakması için Annam’a verdik, dördüzlerin masrafları yüksek eşim çok zorlanıyor. Bebeklere daha önce mama veriyorduk yetiştirmeyince süte döndük her ay süte 2 bin 500 TL para veriyoruz. Tabii bunun yanında ek gıdalarda var. Bunların elbise, çocuk bezi farklı şeyler olabilir yani bayağı bir giderimiz oldu. Artık bu masrafların altından kalkamıyorum yardım bekliyorum. Sütüyle maması, çocuk bezi ile kıstığımız halde ayda en az 3 bin TL masrafları oluyor. Ayrıca ev kırası 500 TL şu anda bizim giderimiz yaklaşık 4 bin 500 TL’ye çıktı.  Çok zor durumdayız bebekleri görmeye gelen yakınlarımız ellerinde süt getiriyor şimdilik böyle idare ediyoruz”dedi.
Baba Orhan,” Geçen hafta bizi ziyarete gelen Belediye başkanımız Mehmet Kuş’a Belediye Meclis üyesi İbrahim Halil Beyaz’a mahalle muhtarımız Ali Doğan’a teşekkür ediyorum onlar bize destek vereceklerini söylediler”diye konuştu  
Anne Ayşegül Yıldırım ise,” Dördüzler ben çok yoruyor, bakımları çok zor ben çok yoruyorlar zorlandığım zaman Annem ve kaynanama gidiyorum onlar bana yardımcı oluyorlar yorgunlulukları kadar masrafları da çok yinede Allah’ çok şükür”diye konuştu.
Eyyübiye Belediyesi dördüzlere 2 koli süt 6 paket çocuk bezi ve 2 beşik vererek yardımda bulunuldu
 
Bu haber 1646 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum