Reklam

Urfa'da toplumsal barış sempozyumu

"Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil Toplum ve Devletlerin Rolü" konulu sempozyum düzenlendi.

Urfa'da toplumsal barış sempozyumu
Editör: Urfa Haber 63
28 Eylül 2014 - 05:56

VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil Toplum ve Devletlerin Rolü" konulu sempozyum düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl hazırlanan VIII. Halil İbrahim Buluşmaları, Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'ndaki sempozyumla devam etti. Sempozyumun amacı medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa'da; üniversiteler, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile uluslararası organizasyonların temsilcilerini bir araya getirmek suretiyle, toplumsal barış ve dayanışmanın ulusal, bölgesel ve küresel düzeydeki izdüşümleriyle birlikte sağlanmasına hizmet etmektir. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, sempozyuma dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen akademisyen, bürokrat ve diğer katılımcılara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini ifade etti. Buluşmaların dolu dolu ve güzel geçtiğini ifade eden Başkan Güvenç, buluşmaların anlamı ve öneminden bahsederek, "Dün, dolu dolu programlarımızdan sonra ve güzel bir yürüyüşte ve akşam iyilik ödül töreninden sonra bugün de güne Dergâh'taki tirit ikramı ve Suruç'ta yaptığımız tirit ikramıyla başladık. Şimdi de, çok önemli bir konuyu bilim adamlarımızdan dinlemek için toplanmış bulunmaktayız. Bu sempozyumu düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu sempozyumun konusu son derece önemli. böyle bir etkinliğin içerisinde yer alması da son derece anlamlı" dedi.

Güvenç, Medeniyetimizin Temeli Yardımlaşmaya Dayanıyor

Medeniyetin temelinin yardımlaşmaya dayandığını söyleyen Güvenç, inancın temelinin paylaşmaya dayandığını sözlerine ekleyerek, "Halk devrimiyle, demokrasi devrimiyle, sosyal yardımlaşma anlamında yeni bir dönemi başlatmayı başardık. Bugün, AK Parti ve Onun Lideri Recep Tayyip Erdoğan bütün uluslararası güçlerin müdahalesine ve entrikalarına, darbe girişimlerine karşın 9 defa bu halktan çok büyük destek gördüyse, kadınlar, yetimler, dezavantajlı gruplar, engelliler onun en büyük güvencesi ve destekçisi olduysa, bu 2002'den beri yürütülen kararlı bir şekilde bu gruplara verilen destek dolayısıyladır. Hamdolsun bu ülkede insanlar; imkânı olsun, olmasın birinci sınıf sağlık hizmeti almaya devam ediyor. Allah bu kültürden, bu inançtan, bu medeniyetten bizi ayırmasın diyorum. Materyalist dünyanın ortasında bu güzellikleri yaşatmanın bir ikram olduğunu düşünüyorum. Sempozyumun başarılı olması dileğiyle hepinizi kucaklıyorum, gelecek yıl inşallah tekrardan buluşalım diyorum, Allah'a emanet ediyorum sizleri" diyerek konuşmasını tamamladı. Sempozyumda Hz. İbrahim'in Öğretileri Anlatıldı Sempozyuma katılan panelistler, sivil toplum örgütleri ve yardım kuruluşlarının çalışmalarını anlatarak, Hz. İbrahim Peygamberin; misafirperverliği, dayanışması, hayırseverliği gibi konular konuşuldu. Ayrıca; dünyada yaşanan açlık ve sefalet panelistler tarafından tartışıldı. Sempozyum Konuşmacı Listesi; Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hukuk Felsefesi Ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ulvi Türkbağ, İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Yakup Çelik, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Engin Çelebi, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şevket Ökten, İsedak Uzmanı Mehmet Fidan, Sesrıc Dr. Cem Tintin, Indonesian Ministry Of Development Dr. Malıkı, Ngo Lez Quınn, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı Caner Esenyel, Moğolistan Sosyal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Bodigerel Tsendsuren, İslam Kalkınma Bankası, Ankara Temsilcisi Saleh Jelassı, Celal Bayar Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç.Ümit Güner, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı Dr. Nevzat Fırat Kunduracı, Azerbaycan İstihdam Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Shahbaz Khalafov, Somali Muhammed Şeyh Ahmed Muhammmed, Tıka Bölgesel Projeler Genel Koordinatörü Nuri Kılıç ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç Dr. Erdal Arslan konuşmacı olarak yer aldı.

Bu haber 1520 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum