Reklam

Urfa'da sağanak yağış etkili oldu

Şanlıurfa'da aniden bastıran sağanak yağış bazı kırsal mahallelerde sele neden oldu. Harran ilçesi kırsalında ekinler zarar görürken, Buğday Kuyusu Mahallesinde ise bazı evleri su bastı, Özlü Mahallesi'nde ise iki ahırı su bastı, 14 hayvan telef oldu.

Urfa'da sağanak yağış etkili oldu
Editör: Urfa Haber 63
01 Mayıs 2018 - 17:45

Şanlıurfa'nın Harran ve Akçakale ilçesinde Akşam etkili olan dolu, sağanak yağışın ardından oluşan sel, hayatı olumsuz etkiledi. Selde binlerce dönüm arazideki ekinler yok oldu. Sel nedeniyle vatandaşlar tehlikeye karşı evlerini boşaltı.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde akşam saatlerinde sağanak yağan yağmurdan dolayı birçok evi su bastı. Vatandaşlar zor durumda kaldı. Sağlık, Ulucanlar, Yardımcı, Alaca, Özlü ve  Buğday kuyusu mahallesinde birçok ev su basınca vatandaş evlerini boşatmak zorunda kaldı. Hayvan kümesleri, ahırlar zarar var. Özlü Mahallesi'nde ise iki ahırı su bastı, 14 hayvan telef oldu. Birkaç evde değerli eşyalar, yataklar, beyaz eşyalar zarar gördü ve birçok yol, da sular altında kalırken bölgede elektriklerde kesildi. Büyükşehir Belediyesi ve  DSİ ait iş makineleri su baskıların olduğu bölgede gece çalışmalara başladı.

Sele ve dolu nedeniyle Suruç ve  Hilvan ilçesi kırsalında ekinler zarar görürken, Suruç ilçesinde ise bazı evleri su bastı. Yağmur suları, ilçeye bağlı Karaca kırsal Mahallesi'nde kümesleri de vurdu. Birçok kümes hayvanı sele kapılarak telef oldu.

Bu haber 569 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum