Reklam

Urfa'da kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da, Çiftti ve Yılmaz Aileleri Arasında 1 Yıl Önce 1 Kişinin Ölümüyle Başlayan Kan Davası, büyüklerin araya girmesiyle barışla sonuçlandı, Yaklaşık Bin Kişi Dualar Eşliğinde Yenilen Barış Yemeğinin Ardından Karşılıklı tokalaşarak barıştı.

Urfa'da kan davası barışla sonuçlandı
Editör: Urfa Haber 63
25 Mayıs 2017 - 10:20

Olay, 8 Temmuz 2016 yılında  Eyyübiye ilçesi Mance Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akraba oldukları ileri sürülen iki grup arasında alacak meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında kimin silahından çıktığı henüz belirlenemeyen kurşunlar Hayati Çiftçi (28) isabet yaralanan Çifçti olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı, Hayati Çiftçi yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulmayarak hayatını kaybetti.

Bu olayın ardından Çiftçi ile Yılmaz Aşireti arasında kan davası başladı İki aşiret arasında 1 yıl başlayan kan davasının daha fazla sürmemesi için devreye Mehmet Yıldırım, İbrahim Çiftçi, M. Emin Ateş, ve Yakup Esmer'in kan davalı aileleri barışa ikna etmesinin ardından Sultan sarayında Barış töreni düzenlendi. Barış törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hüdapar il başkanı Lokman Yalçın Çiftçi, Yılmaz aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Bir kan davası daha barışla sonuçlandı araya giren herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Çiftçi ailesine  mensup  Ahmet Çiftçi ile Yılmaz ailesine mensup Mehmet Yılmaz'ın el sıkışmasının ardından 2 aşiret mensupları da birbirleriyle el sıkışıp barıştılar.  Eski Suruç müftüsü İbrahim İslamoğlu okunan  barış duasının ardından Barış töreni ikram edilen barış yemeğiyle sona erdi.

Bu haber 848 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum