Reklam

Urfa'ya "Şanlı" unvanın 39. yılı

Şanlıurfa'ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 'Şanlı' unvanı verilişinin 39. Yıl dönümünde şehitlikte çelenk sunumuyla başladı.

Urfa'ya "Şanlı" unvanın 39. yılı
Editör: Urfa Haber 63
22 Haziran 2023 - 13:18
Şanlıurfa’ya, Şanlı unvanı verilişinin 39. Yıl dönümü şehir genelinde çeşitli programlarla kutlanıyor. Programının ilk durağı olan Haliliye ilçesi Osmanye yeni aile mezarlığında bulunan şehitlik anıtı'nda düzenlenen törene, Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye, Zeynel Abidin Beyazgül, 20.nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici,  Vali Yarımcıları Parti temsilciler, Gaziler STK başkanları ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Saygı duruşu İstiklal Marşı okundu. Şehitliğe çelenk bırakılmasının ardından şehitlikler ziyaret edildi
Protokol konuşmaları ile devam eden programda Vali Ayhan, “Canlarını siper ederek düşman kuvvetlerini şehrimizden temizleyen Urfa halkı, zorbalığa ve sömürüye hiçbir zaman boyun eğmemiştir.” dedi.
Düzenlenen program, şehitler için edilen dualarla sona erdi.
URFA 'YA"ŞANLI" UNVANININ VERİLİŞİNİN TARİHİ
Urfa milletvekili Osman Doğan ve 17 arkadaşı, Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen kahramanlıktan dolayı Urfa'nın adının ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifini TBMM'ye sundu.
Teklif, 12 Haziran 1984'te kabul edilirken, Urfa ilinin adının Şanlıurfa olarak değiştirilmesi hakkındaki 3020 sayılı kanun, 22 Haziran 1984 tarih ve 18439 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren kente, 7 Nisan 2016'da ise TBMM Genel Kurulunda oy birliğiyle İstiklal Madalyası verilmişti.
 
Bu haber 377 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum