Reklam

Urfa, temizlikte başarı yakalamıyor

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesinde bulunan Karakoyun deresi, bir türlü temizlenemedi.

Urfa, temizlikte başarı yakalamıyor
Editör: Urfa Haber 63
11 Kasım 2014 - 06:29

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesinde bulunan Karakoyun deresi, bir türlü temizlenemedi.

Son dönemlerde kirliliğiyle ön plana çıkan Şanlıurfa, temizlikte başarıyı elde edemedi. Eski sanayi sitesinden geçen Karakoyun deresi vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor. Kentin bir ucundan diğer ucuna çıkan dere, adeta çöplük olarak kullanılırken, belediyelerin temizlik çalışmalarını başlatmaması, vatandaşların tepkisi çekiyor. Konuyla konuşan vatandaşlar, her seferinde derenin temizlenmesi için şikayette bulunduklarını, şikayetlerine cevap verilmediğini söyledi.

Derenin temizlenmesi için defalarca haber de yapıldığını anımsatan vatandaşlar, derenin aynı kirlilikle kaldığını söyledi. Eski dönemlere göre Şanlıurfa’nın çok kirli olduğunu belirten vatandaşlar, belediyelerin temizlikte başarı yakalamasını istedi. Eyyübiye Belediyesi bünyesinde bulunan derenin temizlenmesi için sürekli belediyeyi aradıklarını söyleyen vatandaşlar, bu durumdan bıktıklarını aktardı.

Seçimlerden bu yanda gözle görülür bir çalışmanın yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, “bugüne kadar bir adım atılmadı. 2014 yılında yapılan belediye seçimleri Şanlıurfa büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte hizmet beklentilerine cevap verilmedi. Şanlıurfa’da daha büyük projelerin olması gerekirken, belediyelerden hizmet gelmedi. Gerçeği söylemek gerekirse Şanlıurfa eski günlerini arıyor” dedi. Naci Çetindağ

Bu haber 1326 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum