Reklam
Reklam

Urfa Oto Galericiler Taşınıyor!

Yıllardır yıkıldı yıkılacak denilen Şanlıurfa oto galericiler sitesinde yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım çalışmaların sürdüğü oto alım satım sitesindeki yıkım görüntüleri Suriye'deki haraba şehir görüntülerin izlenimi verdi.

Urfa Oto Galericiler Taşınıyor!
Editör: Urfa Haber 63
07 Ocak 2020 - 06:45

Uzun süredir yıkılması gündemde olan Şanlıurfa Oto Alım Sitesi’nde yıkım çalışmaları başladı. Mülkiyeti, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan yaklaşık 296 işyerlerine yerlerini boşaltmaları ve yıkımın başlaması için verilen süre doldu. Boşlatılan iş yerlerinde yıkım çalışmaları son sürat devam ediyor.

Haliliye ilçesinde bulunan ve giderek şehir merkezinde kalan oto galericiler sitesi, yeni adresine nihayet taşınıyor. Yıllardan beri taşınacağı konuşulan galericiler sitesinin taşınması için verilen ek sürenin sonuna gelindi. 6 Ocak’a kadar süre bitti. Taşınan iş yerlerinin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait alanda yatırım yapılacağı belirtildi.

Şanlıurfa oto-alım sitesi kurulduğunda Türkiye'nin ilk galerisinden birisidir. 1986 yılında site yapıldığında çevresinde bina yoktu, Belirli bir zamandan sonra konutlar yapıldı Şanlıurfa Valiliği, Adliye, İş-KUR ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yer aldı,site şehir merkezinde kaldı. Yaklaşık 7 yıl önce 252 dönümlük bir arazi milli emlaktan tahsis edildi. Evren Sanayi ile Akçakale yolu arasında tahsis edilen yerde. 320 adet oto alım sitesi yapıldı. Daha önce bir çok defa açılması planlana sitede taşınmaması tepkilere neden oldu. Kentin en gözde yerinde bulunan fakat alan yetersizliği nedeniyle de iç içe olan oto alım sitesi esnafı, bir çoğu zaman tepkilere neden oldu. Yılan hikayesine dönen alım satım sitesinin taşınması ile birlikte boşaltılan dükkânlarda yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmalarında oluşan görüntü, Suriye'deki iç savaşı anımsattı.

Şehir dışında yapılan yeni galericiler sitesindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından iş yerleri taşınmaya başladı. Kirasını Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ödeyen esnaflar, yeni yere taşınarak mevcut alanı boşaltacak. Kent trafiğini olumsuz etkileyen oto galericiler sitesinin yatırıma açılacağı belirtilirken, alanın ne yönde kullanılacağı henüz bilinmiyor. Yıkım çalışmaları başlarken, bu yıkım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Oto galericiler ise artık yeni yerlerinde faaliyet gösterecek.

Şanlıurfa Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt,"Allahın izniyle Şanlıurfa'mıza nefes aldıracak Cumhuriyet caddesi üzerindeki Oto Galericiler sitesinin yıkımı son sürat devam etmektedir. emeği geçen herkese ve duyarlı olan bütün esnafımıza teşekkür ediyor yeni sitemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"dedi.

Bu haber 789 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum