Reklam

Urfa'nın vaz geçilmesinin tüketimi düştü

Şanlıurfa'da hafta sonlarını evlerinde geçiren kent sakinleri, sofralarında ciğer kebabını tercih ediyor. Ciğerciler, paket servis ve gel- al sistemiyle işlerine devam ederken, pandemi öncesi 3 ton olan ciğer tüketimi, alınan tedbirlerle son dönemde 1 tona kadar düştü.

Urfa'nın vaz geçilmesinin tüketimi düştü
Editör: Urfa Haber 63
28 Aralık 2020 - 11:47
Zengin mutfak kültürüne sahip Şanlıurfa'da kısıtlamanın uygulandığı günlerde de vatandaşlar, ciğer kebabından vazgeçmedi. Ciğerciler de corona virüsü salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında masalarını kapattı.
Ciğerciler, paket servis ve gel- al sistemiyle işlerine devam ederken, pandemi öncesi 3 ton olan ciğer tüketimi, alınan tedbirlerle son dönemde 1 tona kadar düştü.
Gün içinde ciğer satışlarımız sabahın ilk ışıklarından başlayıp, gecenin yarısına kadar sürdüğünü belirten ciğerci esnafı, Pandemi öncesi günlük 3 ton gibi bir tüketim olduğunu Bu süreçte ile birlikte tüketim 3 tondan 1' tona düştüğünü ifade ettiler.
Şanlıurfa’da Kış mevsimin  girilmesiyle beraber ciğer kebabı tüketimin daha fazla arttığını belirten Halil Birinci “ Soğuk havalarda ciğer tüketimiz daha fazla olurda bu yıl pandemi dolaysıyla içeri müşteri alamıyoruz, gel götür yada paket servisi ile işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz buda ciğer tüketimin düşmesine neden oldu"dedii.
 
Bu haber 1334 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum