Reklam
Reklam

Urfa'nın tescilli ürününde hasat zaman

Şanlıurfa'nın tescillenen buğdayı çeşitlerinde ilk hasat yapıldı. GAPTEAM'da hasat edilen ürünlerde büyük verim elde edildi.

Urfa'nın tescilli ürününde hasat zaman
Editör: Urfa Haber 63
08 Haziran 2023 - 17:49
Türkiye’nin hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da buğday hasadı başladı. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Akçakale ilçesinde yer alan Tatlıaca ve Gündaş Araştırma istasyonunda tescil edilen buğday çeşitlerin hasadına başlandı.
Yerli ve milli tohum çeşitlerinin ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere, daha önce GAPTEAM "Enstitü tarafından yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında ekmeklik buğday ve bir yemlik arpa çeşidi tescil ettirilmiştir. Polathan isimli buğday ile Ekmeklik buğday tohumu "SERİNCE" ve Makarnalık Buğday çeşidi"CUDİ 63" ismiyle verilmişti.
Her iki buğday çeşidi de üstün verim özelliği ve kalitesi sayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil Sertifikasyon Müdürlüğü tarafından tescillendi. Yeni buğday çeşitlerinin un ve makarna sanayisine büyük katkı sağlıyor.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür yardımcısı Murat Tarini Gündaş ve Tatlıca’da Tescilli Buğday çeşitlerin hasadına çalışmalarını yerinde inceledi .
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“”Enstitümüz tarafından tescil edilen buğday çeşitlerimizin hasadı başladı. Enstitü müdür Yardımcımız Murat Tarini Tatlıca ve Gündaş Araştırma İstasyonumuzda gerçekleşen hasad çalışmalarını yerinde inceledi”
 
Bu haber 500 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum