Reklam

Urfa'nı suyu Suriye gidiyor

Şanlıurfa’da bilinçsiz sulama nedeniyle toprak erozyonu devam ediyor. Toprağın yüzeyindeki verimli minareller bilinçsiz sulama nedeniyle süpürülüp giderken bir tarafta kuraklık nedeniyle ürünler kuruyor. Harran’da bilinçsiz sulama nedeniyle su tahliye kanalı ile Suriye topraklarına akıyor.

Urfa'nı suyu Suriye gidiyor
Editör: Urfa Haber 63
28 Mayıs 2022 - 13:47
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinin başında gelen Harran Ovası'nda bilinçsiz yapılan tarım faaliyetleri ve sulama nedeniyle ovaya verilen suyun bir kısmı Suriye'ye akıyor.
Harran Ovasından ve Akçakale bölgesindeki tahliye kanallarından Suriye'ye akın su ile binlerce dönüm arazi sulanılacağı yetkiler tarafından belirtildi.
Harran  ve Akçakale Ovası, yanlış sulama nedeniyle yavaş yavaş çoraklığa teslim olduğu dikkatlerden kaçmazken çiftçilerin ise daha iyi ürün elde etmek için yaptıkları bilinçsiz sulama çoraklığa davetiye çıkarıyor. Bilinçsiz sulamanın toprakta çoraklaşmaya ve taban suyunun yükselmesine neden olduğunu tarım yetkililerine bildirilmesine rağmen, vahşi ve bilinçsiz sulamadan dolayı araziler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Harran ve Akçakale bölgesinden Suriye topraklarına akan su da geçmiş yıllara göre artış gösteriyor.
 
Bu haber 805 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum