Reklam
Reklam

Urfa'mı Mardin mi! Son nokta konuldu

Şanlıurfa’nın Harran ile Mardin’in Nusaybin ilçe kaymakamları arasında karşılıklı en eski Dünyanın ilk üniversitesi bizde’ tartışmaya son nokta konuldu. Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi

Urfa'mı Mardin mi! Son nokta konuldu
Editör: Urfa Haber 63
22 Kasım 2021 - 14:13
Harran Üniversitesi  arkeoloji ekibi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yerinde 12.yy. ait medrese kalıntıları ortaya çıkardı. Böylece Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi
Son günlerde Şanlıurfa’nın Harran ve Mardin’in Nusaybin ilçesi arasında tatlı bir rekabet var. İki ilçenin kaymakamları ‘Dünyanın ilk üniversitesi bizde’ tartışmasına girdi. İlçedeki Harran Üniversitesi yıllardır kitaplarda ve birçok makalede ‘Dünyanın ilk ve bilinen en eski üniversitesi’ diye geçer. Bazı kitaplarda ise ‘ilk İslami üniversite’ olarak bilinir. İl ve ilçe tanıtımlarında da hep bu özellikler öne çıkar. Harran Kaymakamlığının resmî sitesinde de “Dünyanın ilk üniversitesi” adı altında hâlihazırda makaleler göze çarpıyor.
Harran Üniversitesi  röktürü Prof.Dr.Mehmet Sabri Çelik, “Harran Ören Yerinde 12.yy. ait medrese kalıntıları ortaya çıkarıldı. Böylece Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi”dedi.
DÜNYANIN ILK VE BILINEN EN ESKI ÜNIVERSITESI
Harran Üniversitesi  röktürü Prof.Dr.Mehmet Sabri Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada;
“Harran Üniv. arkeoloji ekibi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yerinde 12.yy. ait medrese kalıntıları ortaya çıkardı. Böylece Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi”denildi.

 
Bu haber 980 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum