Reklam
Reklam

Urfa'dan Suriye'ye 28 Tır Yardım Gönderildi

Şanlıurfa’dan Suriye’nin Telabyad ve Resulany kentlerine ATAA derneği ve Kuveyt destekli El Rahman derneğinin işbirliğiyle içerisinde giyim, kışlık ihtiyaç malzemesi ve çocuk besin maddelerinin bulunduğu 2 Milyon Türk lirası değerinde 28 tır yardım gönderildi.

Urfa'dan Suriye'ye 28   Tır Yardım Gönderildi
Editör: Urfa Haber 63
25 Şubat 2021 - 14:06
Şanlıurfa Sivil toplum Kuruluşunun başlatmış olduğu Suriye’ye Yardım Platformu ATAA derneği ve Kuveyt destekli El Rahman  derneğinin işbirliğiyle içerinde 200 ton un, 200 ton kömür, 2 bin battaniye, bin soba,  gıda ve temel insani yardım malzemelerin olduğu 28 insanı yardım TIR’ı Suriye’ye gönderdi.
Şanlıurfa’dan Barış Pınarı Harekatıyla PKK/YPG terör örgütünden arındırılan Suriye’nin kuzeyine 28 tır yardım malzemesi gönderildi.
11 Nisan Stadyumu otoparkında düzenlenecek törenle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ATAA dernek Şanlıurfa başkanı Cemal Akıncı, Kuveyt destekli El Rahman  dernek yöneticileri  Sivil Toplum Kuruluşları ve  sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı
"430'CU TIRI GÖNDERİYORUZ"
Törende konuşan, ATAA dernek Şanlıurfa başkanı Cemal Akıncı," Bugün Suriyeli kardeşlerini acılarını hafifletmek amacıyla 430'cusu olan yardım konvoyu ile sayın valimizin katılımıyla göndereceğiz. Kovanında 28 tır bunların içerisinde yaklaşık 200 ton un 200 ton kömür, 2 bin battaniye, bin soba , gıda ve temizlik kolisi olmak üzere toplamda 28 tır gönderiyoruz "dedi.
TÜRKİYE HER ZAMAN SURİYELERİN YANINDA YER ALDI
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyanın diğer tarafında en uzak köşesindeki Mazlumlara yapılana sessiz tanımadığı gibi Suriyeli kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar karşısında sessiz kalması bir taraf olması düşünülemezdi . Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilk günden itibaren bütün insanlığa örnek teşkil edecek bir duruş sergiledi ve bir söylem geliştirdi ve bu söylemi de eyleme dönüştürdü ve yardımlarını bugüne kadar hiçbir şekilde esirgemedi.  10 seneyi aşkın bir süredir Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı Bu sıkıntılara destek olma anlamında gösterdikleri gayret nedeniyle Şanlıurfa'dan Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz adını ve yine Barış pınarında yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz adına da teşekkürlerimizi de selamlarımızı Kuveyt halkına göndermek milli günleri Kurtuluş günleri vesilesiyle de kuvvet Devleti'ne selamlarımızı gönderiyorum.
Bugüne kadar yaptıkları yardımlarla ilave olarak 28 tırı kapsayan tamamı ihtiyaç malzemelerinden oluşan malzemeleri gıda, ısınma malzemelerini başta olmak üzere temel gıda malzemelerini içeren tırnaklarımıza Telabyad ve Resulany ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz.
El Rahman derneği'nin Kısa bir süre önce biliyorsunuz yine Ataa Derine ile birlikte temelini attığımız İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağımız Şanlıurfa'daki hem Suriyeli Urfalı kardeşlerimizin eğitim-öğretim göreceği maliyeti 4 milyon Türk liranın üzerinde olan bir okulumuzda devam ediyor"şeklinde konuştu
Suriye'nin Resulayn ve Telabyad kentlerine gönderilen tırlar dualarla uğurlandı.

 
Bu haber 2095 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum