Reklam
Reklam

Urfa'da sıkıntı çektiler: Nihayet açıldılar

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan salonlar kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte ilk düğün ve nişan törenleri için kapılarını açtı.

Urfa'da sıkıntı çektiler: Nihayet açıldılar
Editör: Urfa Haber 63
02 Haziran 2021 - 13:55
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıkladı. Yeni normalleşme ile birlikte, sokağa çıkma yasağı saatleri esnetilirken, uzun bir aradan sonra ise düğün solanları tekrar hizmet vermeye başladı.
Alınan karar sonrası işlerinde hareketliğin başladığını ifade eden düğün salonu işletmeleri karardan memnun olduklarını ifade etti.
15 HAZİRAN’A KADAR BELİRLENEN KURALLARA UYULACAK
İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge kapsamında, aylar sonra Şanlıurfa'daki salonlar ilk düğün ve nişan törenleri için kapılarını açtı. Nikah töreni ve nişan merasimi için belirlenen alanlarda Sağlık Bakanlığı’nın çalışma rehberine göre kurallara uyduklarını belirten salon işletmecileri; “15 Haziran 2021 tarihine kadar belirlenen kurallar neyse uyacağız. 15 Haziran’dan sonra nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek ve içecek ikramı yapılabilecek. Kapalı alanlarda kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami sınır uygulanmayacak. Nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz’dan sonra izin verilecek” dediler. Öte yandan yeni genelge sonrası bazı salonlarda da tören hareketliliği dikkat çekti.
“KAYBETTİĞİMİZ ZAMANI TEKRAR KAZANMAK İSTİYORUZ”
Pandemi nedeniyle kaybettikleri zamanı tekrar kazanmak istediklerini ifade eden Sırrın mahallesinde Düğün Salonu İşletmecisi Tuncay Kurt: “1,5 yıllık pandemi dönemi bizim için aslında çok zor bir süreçti, büyük zararlarımız oldu şu anda da açıldığından dolayı kısıtlamalı açıldı bu da bir nebzede olsa iyi gelecek inşallah, işimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Önemli olan şu an kaybettiğimiz zamanı tekrar kazanabilmek bu süreçte de en azından bütün kurallara uyarak hem insanlar arasında mesafeyi korumaya çalışacağız hem de ilerimizi eski haline getirip tekrar güzel bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“HEM YOĞUNLUK VAR, HEM KORKU VAR”
Yasakların gevşetilmesiyle birlikte hem yoğunluğun hem de korkuların olduğunu söyleyen Tuncay Kurt: “Aslında güzel bir talep var şu an bir yoğunluk var ama şöyle bir durum yoğunluktan ziyade biraz korkuda var insanlarda ama genel olarak şuan ki talebimiz iyi inşallah bu şekilde devam eder tekrar dan kısıtlamalara maruz kalmayız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“PANDEMİDE EN BÜYÜK ZARARI BİZ GÖRDÜK”
Pandemi nedeniyle en büyük zararı düğün salonu işletmecilerinin gördüğünü de ifade eden Tuncay Kurt: “Bizim için uzun bir süreçti bu 1,5 yıl gerçekten az bir süreç değil ve özellikle en fazla sektör olarak baktığımız zaman en büyük zararı biz düğün saloncuları olarak gördük yani bu bizi en az 2 yıl geriye attı şuan tekrardan toparlamak çok zor hepimiz bir kıvılcım bekliyoruz, tekrardan her şeyin düzelmesini bekliyoruz tabi bunun için çabada gösteriyoruz ama biraz daha bizleri düşünmesini istiyoruz devlet büyüklerimizden  kesinlikle bizleri düşünmesini istiyoruz biz bu konuda cidden çok zor durumdayız” diye konuştu.
“VAKALARI DÜŞÜRÜRSEK İŞLERİMİZ YOLUNA GİRECEK”
Son olarak düğün salonuna giden vatandaşlara uyarı da bulunan İşletmeci Tuncay Kurt: “Lütfen mesafeleri korumalarını istiyorum buraya geldikleri zaman daha dikkatli olmalarını istiyorum sonuçta eğer biz bunu ne kadar düşürürsek o kadar işlerimiz yolunda olacaktır yani onlardan ricam mümkün mertebe en aza indirmek şekliyle yapabildiklerinin en iyisini yapsınlar bu pandemi sürecinde herkesin dikkatli olmasını isterim” ifadelerini kullandı.



Bu haber 780 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum