Reklam
Reklam

Urfa'da şehide son görev!

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu. Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş Şanlıurfa’da kalabalık eşliğinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Urfa'da şehide son görev!
Editör: Urfa Haber 63
27 Kasım 2023 - 15:59
Irak sınırında yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 2 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Şehit Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın cenazesi askeri uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanına getirildi. Türk bayrağına sarılı Kızıltaş’ın naaşı yetkililer tarafından karşılandı. Şehidin cenazesi karşılama sonrası Yeni Aile Mezarlığı'na getirildi.
Törene şehidin yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bakan Yardımcısı Av. Ahmet Aydın Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, İl Emniyet müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, İlçe Belediye Başkanları ile askeri erkan katıldı.
ANNESİ VE EŞİ TABUTU ÖPEREK SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Cenaze töreninde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın öz geçmişi okundu.
Daha sonra cenaze namazına geçildi, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan duanın ardından şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak kalabalığın tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla  Son yolculuğuna uğurlanırken Şehit Kızıltaş'ın yakınları ve ailesi Türk bayrağına sarılı olan şehidin tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu ve aile fertlerinden bazıları sinir krizi geçirdi. Şehidin annesi Şekha ve eşi Fatma Kızıltaş şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın naaşı  Aile mezarlığında toprağa verildi.
12 GÜN SONRA İZNE ÇIKACAKTI
Öte yandan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın, Fatma Kızıltaş ile  6 aylık evli olduğu  ve 4 yıllık asker olduğu belirtilirken, 12 gün sonra izine çıkacağı öğrenildi.  Şehit  Fevzi Kızıltaş’ın 9 kardeş olduğu ve kardeşlerinin arasında İbrahim Kızıltaş'ında  sözleşmeli piyade olduğu bilgisine ulaşıldı.
 
Bu haber 803 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum