Reklam

Urfa'da sahte Savcı ve hakimler yakalandı

Kahramanmaraş’ta ikamet eden bir vatandaşı hakim ve savcı olarak tanıtım 750 bin lira dolandıran 3 kişi Şanlıurfa’da yakalandı.

Urfa'da sahte Savcı ve hakimler yakalandı
Editör: Urfa Haber 63
17 Ağustos 2023 - 10:13
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT dedektifleri bazı şahısların GSM hatları ile rastgele numaralar çevirerek aradıkları kişilere kendilerini hakim, savcı, tanıtıp, kontör ve para dolandırıcılığı yaparak haksız kazanç elde ettikleri duyumunun alınması üzerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden çalışma başlatıldı.
Ekipler, kendilerini Hakim ve Savcı olarak tanıtan terör örgütlerine finansman sağladığı gerekçesiyle O.K. isimli şahsı ikna ederek Kahramanmaraş’tan, Şanlıurfa’ya getirerek burada tanımadığı iki erkek ve bir bayan şahsa; 58 bin 400 TL Nakit Para, 52 Adet Cumhuriyet Altını, 29 Adet Gram Altın, 3 Adet Çeyrek Altın olmak üzere toplamda 750 Bin  TL nakit ve ziynet eşyasını teslim etti.  O.K. bir daha şahıslara ulaşamaması üzerine dolandırıldığını anlayınca Jandarmaya şikayette bulundu.
İhbar üzerine Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT dedektifleri faillerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrası şüphelilerin aracı durduruldu. Araçta yapılan aramada dolandırılan şahıstan alınan 58 Bin 400 TL Nakit Para 52 Adet Cumhuriyet Altını 29  Adet Gram Altın 3 Adet Çeyrek Altın, ruhsatsız tabanca ile farklı miktarlarda esrar ve metamfetamin maddesi ele geçirildi.  
Gözaltına alınan şüpheliler K.Ç., S.A. ve R.Ç. Jandarma komutanlığına götürülürken Araçta yapılan aramalarda ele geçen para ve ziynet eşyaları mağdura teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 
Bu haber 835 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum