Reklam
Reklam

Urfa'da sağlık sorunu bitmiyor

Şanlıurfa’da sağlık konusundaki sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Hastanelerde emar ve ultrasyon yetersiz olmasının yanı sıra bazı branşlar olmak üzere doktor ve diğer sağlık personellerinin eksikliği de vatandaşı bıkma noktasına getirdi. Mevcut doktorlar da yoğun bir iş yüküyle karşı karşıya kalıyor

Urfa'da sağlık sorunu bitmiyor
Editör: Urfa Haber 63
18 Nisan 2022 - 10:32
HASTANELERDE BİRÇOK YANDAL POLİKLİNİK BULUNMUYOR
Şanlıurfa’daki hastanelerde birçok yandal poliklinik bulunmuyor. Olan kliniklerde tedavi olmak isteyenler de 182’yi aradıklarında en az 20 gün sonrasına randevu alabiliyor.  Sıra alan vatandaşlar bir 20 ‘da emar veya ultrasyon sırasına gün bekliyor. Doktor sıkıntısı nedeniyle aşırı bir yoğunluk olurken, vatandaşlar da bu duruma durmadan tepki gösteriyor.
HASTALAR ÇEVRE İLLERE YÖNLENDİRİLİYOR
Doktor yetersizliği nedeniyle, hastalar Gaziantep, Adana ve Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor. Buna rağmen doktor takviyesi yapılmadı ve hala aynı sorunlar devam ediyor. Bunun yanı sıra bazı bölümlere ise tek doktor bakıyor. Merkezde yaşanan bu sorun, ilçelerde de yaşanıyor. İlçedeki çoğu hasta, tedavi olacağı poliklinik olmadığı için merkezdeki hastanelere geliyor. Çocuk gastroenteroloji, çocuk alerji ve hematoloji, erişkin Romanoloji Doktorun olmadığı Kentte hastalar başka illere gitmek zorunda kalıyor.
EMER VE ULTRSYON YETERSİZ GÜNLERCE BEKLENİYOR
Şanlıurfa'nın sağlık alanının bir türlü düzene girmemesi her geçen gün sorunların artmasına neden oluyor. Sağlık alanında Şanlıurfa'ya pozitif ayrıcalık sağlanmıyor. Hastanelerde emar ve ultrasyon yetersiz olması her geçen gün vatandaşların mağduriyetinin artmasına neden olurken, en büyük sorun ise yandal branşlar olmak üzere uzman hekim açığında yaşanıyor. Öyle ki uzman hekimlerin ilk fırsatta başka bölgelere gitmek istemelerine karşı pozitif ayrımcılık yapılmıyor.
 
Bu haber 582 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum