Reklam
Reklam

Urfa'da Havalar soğudu, hastalıklar arttı

Şanlıurfa'da mevsimsel geçiş ile birlikte Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi ile çocuk polikliniklerinde çocuk hasta sayısında ciddi artış gözlemleniyor.

Urfa'da Havalar soğudu, hastalıklar arttı
Editör: Urfa Haber 63
21 Ekim 2021 - 10:24
Şanlıurfa'da çocuk hastanesinde yoğunluk Türkiye'de doğum oranın en yüksek olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda görülen gribal enfeksiyon hastalıklarda yüzde 35 oranında artış yaşandı.
HAVA SOĞUDU, ÇOCUK HASTA SAYISI ARTTI
Şanlıurfa'da mevsim değişikliğinden dolayı artan gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlığı artışı çocuk hastaların sayısını arttırdı. Normalinden yüzde 35 fazla hastanın başvurduğu hastane çocuk hastalarla doldu taştı. Hastalanan çocuklarını hastaneye getiren vatandaşların yoğunluk sebebiyle uzun süre beklediği görüldü. Hastaneye başvuran çocukların en çok ateş, halsizlik, kusma, öksürük ve burun akıntısı şikayetiyle başvurduğu öğrenildi.
GRİP VAKALARINDA ARTIŞ
Mevsim değişikleri sebebiyle gribal enfeksiyonların artığını, okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribi birbirine bulaştırdığını, hasta çocuk sayısında artış gözlendiğini belirten Uzmanlar, her mevsim değişikliğinde özellikle çocuklarda grip vakalarında artış olduğunu çocukların en çok hastaneye burun akıntısı, öksürük ve ateş şikayetiyle getirildiğini söylediler.
Kış ayları, özellikle okul çocukları için hastalıklar açısından büyük risk taşıyor. Çocuklar üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha sık yakalanıyor, grip çocuklar arasında zincirleme bir şekilde yayılmaya devam ediyor.
3 POLİKLİNİK 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde Mesai Dışında Çocuk Hastalıkları Uzmanı tarafından Acil Sağlık hizmetleri verilmeye başlandı.
Kentte Okulların açılması kış mevsiminin başlamasıyla birlikte özellikle Çocuk Acillerde artış yaşanması üzerine Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi çocuk acil servisindeki  3 Poliklinik 7 gün 24 saat hizmet vermeye başladı.  Ayrıca hafta içi 17:00-23:00 arası hafta sonu saat 10:00 ile 23:00 arası ekstradan Çocuk Hastalıkları Uzmanı tarafından Acil Sağlık Hizmetleri verilmeye başlandığı belirtildi..
 
Bu haber 1691 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum