Reklam
Reklam

Urfa'da cinayet zanlısı kaçmak isterken yakalandı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet bölgesine yakın bir yerde buldukları temizlik işçisi kıyafetinden hareket ederek tespit ettikleri zanlıyı yurt dışına kaçmak üzereyken İstanbul'da yakaladı.

Urfa'da cinayet zanlısı kaçmak isterken yakalandı
Editör: Urfa Haber 63
08 Aralık 2020 - 15:56 - Güncelleme: 08 Aralık 2020 - 15:58
Olay 19 Ekim'da Eyyübiye ilçesi Türk Meydanı Mahallesi'nde sokakta bir kişinin tabancayla vurulduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve ilkyardım ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ilkyardım ekipleri ağır yaralı olan Salih Yoktur'u Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Yoktur kurtarılamazken, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri katil zanlısını belirlemek için çalışma başlattı. Ekipler olay yeri yakınlarında belediye işçilerinin giydiği kıyafeti buldu. Ekipler, ardından da olay yerine ulaşımı sağlayan bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Yaklaşık 100 farklı güvenlik kamerasının 400 saatlik görüntüsünü titizlikle inceleyen ekipler, olay yeri yakınlarına temizlik işçisi kıyafetli, şapkalı ve maskeli bir şahsın geldiğini belirledi. Görüntülerden, şüpheli kişinin ayakkabı markasını tespit eden ekipler, bunun satıldığı mağazaları tek tek gezerek isim ve eşkal tespiti yapmaya çalıştı. Ekipler belediyeyle iletişime geçen ekipler, hangi işçinin giysisinin eksik olduğunu belirlemeye çalıştı.
Kıyafeti eksik işçinin, bazı eşyalarını bir süre önce M. isminde birine verdiğini söylemesi ve zanlının giydiği ayakkabılardan birinin de bu kişiye satıldığının belirlenmesi üzerine, şüphelinin M.T. olduğu tespit edildi. Olaydan sonra İstanbul'a kaçtığını ve oradan da yurt dışına çıkmaya çalıştığını belirledikleri şüpheli için bu kente giden ekipler, düzenledikleri operasyonla zanlıyı yakalayarak Şanlıurfa'ya getirdi. M.T. emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 

Bu haber 1218 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum