Reklam
Reklam

Urfa'da bitki çaylarına rağbet arttı

Şanlıurfa'da koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşların bağışıklığı güçlendiren; biber, kekik, nane, sumak, zencefil ve nar ekşisine ilgisi arttı.

Urfa'da bitki çaylarına rağbet arttı
Editör: Urfa Haber 63
10 Aralık 2020 - 11:29
Koronavirüs salgın sürecinde beslenmenin çok etkili olduğunu ve yöresel ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Doktorlar, "Koronavirüs sürecinde beslenmeden önce maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çok büyük önem arz ediyor. Bu kurallara uyduktan sonra beslenme de çok önemli. Koronavirüse yakalanmadan önce de yakalandıktan sonra da mutlaka günlük bol miktarda su içmeliyiz. Yapay tatlı ürünlerinden çok doğal tatlı ürünleri olan pekmez ve bal ürünlerini tercih etmeliyiz. Yine ev yapımı yoğurtlar, kefir önemli besin kaynaklarını oluşturmakta. Doğal ürünlerden özellikle sumak, bitki çayları, abartmamak kaydıyla tüketilebilir. Bitki çayları hem gribal enfeksiyonları önleyici hem de bağışıklığı güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Bu bitki çayları koronavirüse karşı vücudu daha dirençli hale getirebilir. Özellikle doğal ürünlere ve aktarlara yoğun bir talep de söz konusu. " diye konuştular.
Şanlıurfa'da Koronavirüs ve soğuk havanın vazgeçilmez içeceği bitki çaylarına rağbeti artı. Vatandaşlar, özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yönelirken, aktarlar bitki çaylarının işin ehli kişilere danışılarak tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Soğuk havaların gelmesi bitki çaylarına rağbeti artırırken, aktarlarda en çok Ihlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi şifalı bitkiler ile çeşitli bitkilerin bir araya getirildiği karışımlar satılıyor
Haşimiye meydanında bulunan aktar esnafı, bitkisel çaylarda ağırlıklı olarak bu zamanda kış çayının revaçta olduğunu belirtti. Bunun haricinde ise tarçın, zencefil, zerdeçal, hat mi çiçeği, ıhlamur, adaçayının çok satıldığını söylediler.
 
Bu haber 1493 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum