Reklam
Reklam

Urfa'da Bin 180 personel ile operasyon, 101 gözaltı

Şanlıurfa’da 4. cüsü gerçekleştirilen “Kökünü Kurutma Operasyonu” uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 101 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Urfa'da Bin 180 personel ile operasyon, 101 gözaltı
Editör: Urfa Haber 63
24 Mayıs 2023 - 11:44
Şanlıurfa’da uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu işleyenlere yönelik ‘4.cüsü düzenlenen kapsamlı 'Kökünü Kurutma Operasyonunda 101 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
Operasyonumuza; 277 ekip,  Bin 180 personel, 12 hava aracı, 13 narkotik dedektör köpeği, 2 çay-tütün arama köpeği, 6 bomba arama köpeği katıldı.  Şüphelilerin yakalanması için 101 ayrı adrese, eş zamanlı olarak operasyon düzlendi. Operasyonda 101 şüpheli gözaltına alındı  İki aylık kökünü kurutma operasyonunda 337 şüpheli gözaltına alındı.
Ev ve eklentilerinde yapılan aramada,  11 kilo 263 gram metamfetamin, 14 kilo 506 gram esrar, 204 adet captagon hap, 113 gram kokain, 326 gram kenevir tohumu, 163 kilo 450 gram skunk, 12 kilo 654 gram eroin, bin 613 adet ecstasy hap, 5 adet kaleşnikof, 20 adet ruhsatsız tüfek, 38 adet ruhsatsız tabanca, iki bin .266 paket gümrük kaçağı sigara, 55 kilo kaçak çay, 9 adet tarihi eser ele geçirildi.
Operasyon ile Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran'ın katılımıyla Valilikte basın açıklaması düzenledi.
“101 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON”
Operasyon ilgili konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “12 hava aracı, 13 narkotik detektör köpeğimiz, 6 arama köpeğimiz bu operasyona katıldı. Şüphelileri yakalamak için 101 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyonlar gerçekleştirildi, aldığımız sonuçlara göre çok başarılı ve çok anlamlı iki ayrı çalışmanın alınan operasyon gerçekleşmiş oldu. Şunu da ifade etmek istiyorum; bu dosyalı, projeli bir çalışmadır daha önce hedefler tespit edilir, hazırlıklar yapılır, takipler yapılır akabinde operasyona start verilir.
“BÜYÜK MİKTARDA UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ”
Bununla birlikte ayrıca emniyetimiz ve jandarma sahada etkin bir şekilde çalışmaktadırlar sadece bu proje haricinde bu süreçte 337 kişinin yakalanması gerçekleştirildi. İki aylık bir süreç içerisinde de yapılan operasyon içerisinde 11 kilo 263 gram metafentamin, 14 kilo 506 gram esrar, 204 adet captagon hap, 113 gram kokain, 163 kilo 450 gram skunk, 12 kilo eroin ele geçirildi. Bununla birlikte birçok ruhsatsız tüfek, tabanca da birçok kaçak tarihi eserler ele geçirildi.
“5 ŞAHSIN YAKALAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Bugün yaptığımız operasyonda ise 101 şüpheli şahıs yakalandı. Şahıslar hakkında “uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek” suçundan mevcutlu olarak adli tahkikatlar başlatmıştır. İl merkezimiz ve ilçelerimizin genelinde yapılan operasyonda 5 şahısın yakalama çalışmaları devam etmektedir icra edilen bu operasyonlar için Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve jandarmalarımıza teşekkür ediyoruz. Çok titiz, ince, dikkatli çalışmalarından dolayı personellerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Ne pahasına olursa olsun uyuşturucu maddeye yönelik her türlü olumsuzluğun kökünü kazımaya kararlıyız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek durmadan yorulmadan devam edeceğiz bu konuda daha kararlığımızı bir kez daha vurgulamış olalım.
“TÜM EMNİYET GÜÇLERİMİZ TEYAKKUZDA”
Hep şunu söylüyoruz; uyuşturucu ile müdahale sadece polisiye tedbirleri ile bitecek bir çalışma değil, bu konuda bunu satan, kullanan ayakçı, değnekçi tüm emniyet güçlerimiz teyakkuzda bunların telefon takipte. Gençlik sportif anlamda olsun, sosyal ve gençlik anlamda olsun uyuşturucu ile mücadelede gençlerimizi bununla küresel illete bulaşmaması için harici çalışmamız devam ediyor” dedi.


Bu haber 752 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum