Reklam

Urfa'da 9 Aydır Çocuk Gastroenteroloji Doktoru Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası kapanma kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çölyak hastalarına SGK ödemlerine artırdığının müjdesini verdi. Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan,"Urfa'da şu an Bin 737 kişi çölyakla kardeşlerimiz var. Bir nebzede SGK ödemlerin artması bizleri sevindirdi"dedi.

Urfa'da 9 Aydır Çocuk Gastroenteroloji Doktoru Yok
Editör: Urfa Haber 63
27 Nisan 2021 - 12:48
Glutensiz besinler tüketmesi gereken çölyak hastaları, ürünlerin pahalılığı sebebiyle zorluklar yaşıyor. Çölyak ve Organik Beslenme Derneği, SGK tarafından yapılan desteğin 2015 yılından beri artmaması sebebiyle glutensiz ürünlere erişimleri zordu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası  kapanma kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çölyak hastalarına SGK ödemlerine artırdığının müjdesini verdi. Çölyak hasta ödemlerin yüzde 25 zam geldi. Ağustos ayında ise yüzde 25 daha zam yapılacağı belirti. 
ÇÖLYAK HASTALARINA MÜJDE
Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan,"Dün akşam pandemi nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye'deki çölyak hasta kardeşlerimize hayırlı bir haber verdi. Cumhurbaşkanımızın çölyaklıları dikkate alınması ve çölyak kelimesi kullanılması bizleri memnun etti.   Çölyak hasta ödemlerin yüzde 25 zam geldi.  6 yıldır aynı rakam ile ödeme yapılıyordu. Şu an yüzde yüzde 25 olmak üzere  Ağustos ayında yüzde 25'i yani %50 olarak 2021'de %50 olarak belirlendi. 
Bu rakamlar çok düşük ama yine de dikkate alınması ve gözden geçirilmesi bizi sevindirdi. Şu an 67 TL ile 120 TL arası çölyak SGK ödemesi var. Çok düşüktü  biraz yükseltildi. Bizim isteğimiz bu kardeşlerimizin en azından bir makarnaya bir çikolataya almasıdır. Buda düşük enaz 300-400 lira arasında olmalıdır. Cumhurbaşkanımızın bizleri hatırladığı iç,n teşekkür ederiz. Urfa'da şu an  Bin 737 kişi çölyakla kardeşlerimiz var.  Bir nebzede olması SGK ödemlerin artması bizleri sevindirdi.
URFA'DA 9 AYDIR ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ DOKTORU YOK
Şanlıurfa'da 9 aydır çocuk gastroenteroloji doktoru yok ikinci atamalar oldu yine de Urfa'ya çocuk gastroenteroloji doktoru gönderilmedi. Urfa'da 732 kişi çocuk çölyaklı olarak değil Türkiye'nin en büyük çocuk ve en yüksek çocuk doğum oranın olduğu ilde çocuk gastroenteroloji doktoru olmayışı büyük bir kayıp. En azından sağlık müdürlüğümüzün dediği gibi bir görevlendirme yani 3 - 4 aylığına bir görevlendirme ile Urfa'da çocuk gastroenteroloji doktoru gönderilmesini istiyoruz"dedi.
 

Bu haber 1102 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum