Reklam
Reklam

Urfa'da 700 bin öğrenci ders başı yaptı

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da 2023-2024 eğitim öğretim yılı yaklaşık 700 bin öğrenci için çalınan ders zili ile başladı.

Urfa'da 700 bin öğrenci ders başı yaptı
Editör: Urfa Haber 63
11 Eylül 2023 - 12:28 - Güncelleme: 11 Eylül 2023 - 14:15
Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da 2023- 2024 eğitim öğretim yılı yaklaşık 767 bin öğrenci için çalınan ders zili ile başladı.
Yaklaşık 2 buçuk aylık yaz tatilinin ardından okullarına ve arkadaşlarına kavuşan öğrenciler, büyük mutluluk yaşadı. Yeni eğitim yılında kentte yaklaşık 767 bin öğrenci ve 28 bin öğretmen de öğrencilerine ders verecek.
2023- 2024 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Karaköprü 15 Temmuz İlkokulu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, ilkokul birinci sınıfa başlayan çocukları üst sınıflarda okuyan öğrencilerin çiçekle karşılayarak, hoşgeldiniz demesiyle başladı.
2023- 2024 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası gerçeklesen törenine Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Milli Eğitim Müdürü, Asım Sultanoğlu AK Parti Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Ali Cevheri, Kaymakamlar, Vali Yardımcıları, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılında kentteki yaklaşık 700 bin öğrenciye 33 bini aşkın öğretmenle ders verilmesinin planlandığını belirtti.
” KENTTE 767 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR
Vali Şıldak,” Kentte 767 bin öğrencimiz var. Yani ana sınıfından lise sonuncu sınıflara kadar ilimizin nüfusunun 3’te biri şu an okullarımızda toplanmış bulunuyor. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz 28 bin de öğretmenimiz var. 28 bin eğitim neferimiz bugün sınıflarına koşuyorlar. 2 bin 536 okulumuzda 24 bin derslikte eğitim başlıyor. İlk defa bugün ana sınıfına adım atıp okulla başlayacak olan öğrenci sayımız 37 bin, ilkokullara adım atacak öğrenci sayımız ise 71 bin kişi yani 71 bin kişi bugün ilk kez okulla buluşacak”dedi.
“EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ 2’Lİ EĞİTİMİ ŞANLIURFA’DA SONA ERDİRMEKTİR”
Vali Şıldak, “ Eğitimdeki açıklarımızı kapatmak, seviyemizi ve kalitemizi yükseltmek için hep birlikte omuz omuza çalışacağız. Öncelikle hükümetimizin ve Millî Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle bilhassa yatırım destekleriyle ilerlemek, adımlarımızı güçlendirmek durumundayız ve bunu yapma iradesine de sahibiz. En önemli hedefimiz 2’li eğitimi Şanlıurfa’da sona erdirmektir. 2’li eğitim gerçeği Şanlıurfa’ya yakışmıyor. İkinci bir durum sınıflarımızda öğrenci mevcutlarımızı daha aşağı çekmek, daha uygulanabilir, eğitilebilir ortamlarda çocuklarımızı öğretmenlerimize teslim etmektir. Bunun için yatırımlarla, yeni hamlelerle yolumuza devam edeceğiz. Değerli misafirler şu anda 50’nin üzerinde okul yapım aşamasında, Allah’a şükür yatırımlar son hızıyla devam ediyor ve 103 okulumuzu yıl sonuna kadar ihale edip yapımına başlamış olacağız. Bir sonraki eğitim öğretim yılında 150’nin üzerinde okulumuzu Şanlıurfa’da eğitimin, çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Ben çok mutluyum çünkü devletimizin gücüyle bu hamleler Şanlıurfa’da özellikle 2024 yılından sonra eğitim göstergelerinden sonra çok daha iyi seviyeler yakalamamıza, iyi noktalara gelmemize fırsat ve imkân sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu eğitim öğretim yılı içerisinde daha fazla iş birliği yaparak çocuklarımızı geleceğe hep birlikte çok daha güzel hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ilk ders zilini çalarak öğrencileri ve öğretmenleri sınıflarına davet etti. Daha sonra il protokolüyle bir sınıfı ziyaret eden Vali Şıldak, burada öğrencilere kitap hediye ederek heyecanlarını paylaştı.
Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili, 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak.
İkinci sömestir yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da, bir haftalık ara tatil var. İlk ve orta dereceli okullar, 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.
 
Bu haber 1752 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum