Reklam

Urfa'da 47 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da Binicil aşiretine bağlı iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası başlayan kan davası, 47 yıl sonra barış ile sonuçlandı.

Urfa'da 47 yıllık kan davası barışla sonuçlandı
Editör: Urfa Haber 63
22 Şubat 2022 - 13:42
Şanlıurfa'da 1975 yılında Binicil aşiretine mensup olan Damar ve Başak aileleri arasında çıkan kavga sonrası 4 kişi hayatını kaybetti, aşiret önde gelen büyüklerin araya girmesiyle 2 tarafla da görüşerek kan davasının barışla sonuçlanması için girişimlerde bulundu. Aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla 47 yıldır süren kan davası barışla sonuçlandı.
ŞANLIURFA'DA 47 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
Haliliye ilçesi Şehitlik çamlık'ta barış töreni düzenlendi. Törene Vali Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, AK Parti eski milletvekili Seydi Eyyüpoğlu,  Binicili aşiretinin önde gelen büyükleri, Başak ve Damar üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve iki ailenin fertleri katıldı.
Törende konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay," İnşallah bir daha asla böyle olaylar olmaz bu barışın kazananı ovamız olmuştur, insanımız olmuştur barışta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum,  özellikle Başbuğ ailesine muhtarımız Hamza Başboğa teşekkür edemiyorum, Allah hepinizden razı olsun sayın Valimizin de ben kendisine çok teşekkür ediyorum"dedi.
ŞANLIURFA HEP CİNAYETLER ALAKALI DAVALARIYLA ALINMASIN
Vali Abdullah Erin," Aşiretin ileri gelenleri, her iki ailemizin büyükleri ve değerli kardeşlerim hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum,  bugünkü Barış'ın daim olmasını ve hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum, bu sorun gerçekleşmesinde Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum, şehrimiz adına kardeşlerimizi adına, bütün insanlarımız adına çok çok teşekkür ediyoruz,  kan davaları, husumetler kader değil hiç anlaşmazlık olmasan insanlar birbirine zarar vermesin Şanlıurfa hep cinayetler alakalı davalarıyla alınmasın hep birlikte bir çalışma yürütüyoruz bir buçuk senedir çalışmanın ilk etabı tamamlandı önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir çalışmayı da sunacağız "diye konuştu.
Barış'ta taraflar karşılıklı olarak selamlaştıktan sonra yapılan konuşmaların ve okunan Kuran-i Kerimin ve duanın ardından ele ele tutuşarak arlarındaki kan davasını sona erdirdi. 2 Aile bireyleri barış yemeğinde aynı sofrayı paylaştı
 
Bu haber 627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum