Reklam

Türkiye'nin üçüncü uzun köprüsü olacak

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Adıyaman’ın Kahta ilçesi arasında Fırat Nehri üzerinde kurulan ve Ekim ayında tamamlanması planlanan Nissibi Köprüsü, 4 ay sonra hizmete açılacak.

Türkiye'nin üçüncü uzun köprüsü olacak
Editör: Urfa Haber 63
12 Kasım 2014 - 08:30

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Adıyaman’ın Kahta ilçesi arasında Fırat Nehri üzerinde kurulan ve Ekim ayında tamamlanması planlanan Nissibi Köprüsü, 4 ay sonra hizmete açılacak.

Türkiye’nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü, kurak geçen sezon nedeniyle tamamlanamadı. İnşaat çalışmalarında harcanan suyun Atatürk Barajı’ndan karşılandığı Köprü’nün çalışmaları, barajdaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle aksadı. Atatürk Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle köprünün tamamlanmasında gecikme oldu.

Siverek ile Kahta arasında bağlantı kuracak olan 610 metre uzunluğundaki köprünün 4 ay sonra bitirileceği belirtildi. Atatürk Barajı’nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle çalışmalarda aksama olurken, son zamanlarda çalışmalara tekrar başlandı.

Atatürk Barajı’nda suyun toplanmaya başlanmasıyla birlikte Kahta-Siverek-Diyarbakır kara yolunda ulaşımı sağlayan köprü 1992 yılında su altında kaldı. Köprünün su altında kalmasıyla birlikte vatandaşlar, batıya çıkış yolu olarak Şanlıurfa güzergahını kullanmaya başladı. Durumun böyle olması nedeniyle Diyarbakır-Adıyaman arasındaki mesafe de kara yoluyla 150 kilometre uzadı. Köprünün sular altında kalması nedeniyle öte yandan ekonomik kayıp da meydana geldi.

Güneydoğu, Köprüyle Rahata Kavuşacak

Tamamlanma aşamasında olan köprünün tamamlanması halinde ulaşımda kolaylık sağlayacağı belirtilirken, öte yandan ulaşımla birlikte ekonomik gelir de elde edilecek.

Köprü çalışmaları devam ederken, vatandaşlar, feribotla ulaşım sağlıyor. Yıllardan beri feribotla ulaşım sağlayan vatandaşlar, Nissibi Köprüsünün bir an önce tamamlanmasını istiyor. Köprünün tamamlanması halinde Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır’a gelen turistler için de büyük kolaylık sağlanacak.

Ulaşımdaki zorlukları ortadan kaldıracak olan köprünün Mart 2015’te hizmete açılacağı belirtildi. Köprünün hizmete açılmasıyla birlikte Güneydoğu’da büyük bir ulaşım rahatlığının olacağı tahmin ediliyor.

SİVEREK’İN DEĞERİ DAHA DA ARTACAK

Ulaşım kolaylığı sağlayacak olan Nissibi Köprüsünün tamamlanmasıyla birlikte Siverek’in değeri daha artacak. Üç il arasında bağlantı kuracak olan Türkiye’nin üçüncü uzun köprünün öte yandan ekonomiye de katkı sağlayacağı kaydedildi.

İstihdamı artıracağı belirtilen köprünün bir an önce açılmasını isteyen vatandaşlar, feribotla ulaşımdaki zorluklardan kurtulmak istediklerini dile getirdi. 

Bu haber 2279 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum