Reklam

Türkiye Üzerinden Oyun Oynamak İstiyorlar

Partisinin düzenlediği Bayramlaşma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa gündemini Urfanatik gazetesinden takip etti.

Türkiye Üzerinden Oyun Oynamak İstiyorlar
Editör: Urfa Haber 63
05 Ekim 2014 - 12:24

Partisinin düzenlediği Bayramlaşma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa gündemini Urfanatik gazetesinden takip etti.

Hacı Bekir Sofrası çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde Bakan Çelik, masaya bırakılan Urfanatik gazetesini alarak gündemdeki haberleri okudu. Suriye sınırında yaşanan çatışmalar ve Şanlıurfa gündeminin yansıtıldığı dikkatle okuyan Bakan Çelik, spor sayfasına da bakmayı ihmal etmedi. Tarafsız ve objektif bir şekilde 4 yıldır yayın hayatını sürdüren Urfanatik gazetesi, günlük haber akışını zamanında objektif bir şekilde hem gazete ve hem de internet sitesinden okuyuculara ulaşıyor. Bakan Çelik, gazetenin sür manşetinde yer alan “Savaşmaya mı geldik, yoksa Bayramlaşmaya mı” haberini pür dikkatle okudu. Gazeteyi yakından inceleyen Bakan Çelik, vatandaşlarla bayramlaştı. Yaklaşık iki saat süren bayramlaşmanın ardından konuşan Bakan Çelik, sevgi ve barış mesajları vererek, bölgede kan ve gözyaşının dinmesi için artık silahların toprağa gömülmesi gerektiğini söyledi.

 

elabyad, Resülay  ve Kobani’den gelen Arap, Kürt, Ezidi, Musevi ve Hristiyan’ı hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak herkese kucaklarını açtıklarını ifade eden Bakan Çelik, konuşmasında şunları söyledi.

 

“Milleti hiçe sayan bir iktidar olmuş olsaydık, millete tepeden bakmış olsaydık takdir edersiniz ki çözüm değil milleti hiçe sayan politikalara devam ederdik. Ama bunu yapmadık. Milletle beraber yürüyeceğiz. 77 milyon bütünlük içerisinde milletin taleplerini dikkate alan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz dedik. Onun arkasından kronik sorunlarımızı çözmek için çalışmalara başladık. İşte çözüm süreci dediğimiz süreç bu süreçtir. Her türlü imkanlar var ama silahlara elveda, silahlar toprağa gömülecek. Silahtan ve tetikten eller çekilecek ve bu çerçevede yapılması gereken atılması gereken birçok adımı attık ve adımları atmaya devam edeceğiz ama silah kabul edilemez. Yeteri kadar bu bölgede sıkıntı ve çileler var biz kendi bünyemizde etle tırnak olmuş Kürt, Türk, Arap kardeşlerimiz arasında kesinlikle artık silah konuşulmamalıdır. Bizim aramızda dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik olmalıdır. Huzurun ve barışın kök salması ve kökleşmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.

 

 

 

TÜRKİYE ÜZERİNDEN OYUN OYNAMAK İSTİYORLAR

 

Türkiye üzerinden büyük oyunların oynanmak istendiğine dikkat çeken Bakan Çelik, “Neden bu sıkıntılar oluyor Arap ve Kürt kardeşlerimiz neden Türkiye’ye sığınmak zorunda kalıyorlar. Çünkü yıllarca Esad’ın rejimine göz yumanlar. Orada o despot lideri oturtanlar, Saddam ve Maliki’yi orada oturtanlar, mezhep savaşlarını körükleyenler tabi ki neticesinde böyle bir Ortadoğu’yu oluşturacaklardı. Şimdi maalesef karşımıza kan ve kan çıkıyor. Onun dışında bir şey üretmeyen bir Ortadoğu var esas sorumluları bu liderleri oraya oturtup, orada iktidar ol diyenlerdedir. Bu gün vurup, kırıp, döken terör örgütleri bu silahları, bu büyük silahları, uçak savar ve tankları kimden alıyor. Kim veriyorsa kessin onları bu ateş bitecektir. Onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Türkiye ve bölge üzerinden büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyunları bozmak bizlerin görevidir.

Kardeşlerimizle Et Tırnak Gibiyiz

Suriye’den gelen insanlarla et ve tırnak gibi olduklarını ifade eden Bakan Çelik, ince bir siyaset üzerinden çok dikkatli bir çizgi üzerinden hareket ettiklerini söyledi.

 

Bakan Çelik, “Bizim hiçbir kardeşimizle problemimiz yoktur. Herkesi kucaklıyoruz. Et ve tırnak gibiyiz. Herkesle bir ve beraber yaşıyoruz ve yaşama konusunda taahhüdümüz bulunmakta. Ama bir şeye dikkat edin. Birileri Türkiye’nin ve bölge insanın başına sorun açmaya çalışıyor. Onun için Cumhurbaşkanı, Başbakanımız ve hükümetimiz kılı kırk yararak bir ince çizgi izliyor. Hassas bir denge üzerinden burada siyasetin gitmesi gerekiyor. Tehdit var mı var, tehdite karşı tedbir alınıyor mu, alınıyor bunda hiç kimsenin kuşkusu bulunmasın. Şunu ifade etmek istiyorum. Sözüm ona işte koalisyon güçlerinin bu gün neler yaptığını görüyorsunuz. Bu vahşetin durdurulması ile ilgili ne olup bittiğini ibretle izliyorsunuz. Neticede insanlar Türkiye’ye göç etmeye devam ediyorlar. Oysa eğer bir müdahale varsa bunların kesilmesi gerekiyor. Bir yerlerde yanlışlık var işte Türkiye kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan böyle bir ortamda çok dikkatli bir siyaset ve çizgi izliyor. Kendi bünyemizde vatandaşlarımızı bağrımıza basarken, diğer taraftan da herhangi bir şekilde Türkiye’yi maceraya itecek bir politikanın izlenmemesi ile ilgili çok akli selim bir yol izliyoruz. 15-200 kişiyi alamayan sözüm ona çağdaş ülkelere karşı insanlık nedir diye 1 buçuk milyonun üzerinde kardeşimizi toprağımıza aldık ve sıcak şemsiyemizin altına aldık” diye konuştu.

 

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, ise çatışmaların yaşandığı ilk günden bu yana Suriyelilere kucak açtıklarını söyledi. Hafta içersinde bölge milletvekilleri olarak Suriye’den gelen vatandaşların sorunlarını Suruç ilçesinde dinlediklerini ifade eden Eyüpoğlu, “Suriyelilerle hepimiz akrabayız. Göç dalgası başladığı günden bu yana Suruç’ta Suriyeli vatandaşlarımızla birlikte kucaklaştık. Onların sorunlarını takip ediyoruz. Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz Suriyeli kardeşlerimize büyük destek sağladılar. Biz hepimiz kardeşiz. Savaş bitene kadar biz Suriyeli kardeşlerimizi memleketimizde ağırlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

Bu haber 1054 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum