Reklam

Türkiye'nin yerli ve milli tohumu Urfa'dan

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) her yıl yaklaşık 125 bin ton yerli ve milli tohum el değmeden modern tesislerde üretiliyor.

Türkiye'nin yerli ve milli tohumu Urfa'dan
Editör: Urfa Haber 63
25 Haziran 2021 - 11:59
Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi olan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) her yıl yaklaşık 125 bin ton yerli ve milli tohum el değmeden modern tesislerde üretiliyor.
TESİSTE GÜNLÜK BİN TON TOHUMLUK ÜRETİLİYOR
TİGEM’de 3 tane işletmenin 6 tesisinde her yıl yaklaşık 125 bin ton yerli ve milli tohum üretiliyor. İşletme sahasında hasadı yapılan ürünler, tesislere getiriliyor. Toplam bin dekar üzerine kurulan ve saatlik yaklaşık 80 tonluk kapasitesi bulunan tesiste günlük bin ton tohumluk üretiliyor. Ceylanpınar'da üretilen yerli ve milli tohumlar Türkiye ve  yurt dışından da talep görüyor.
CEYLANPINAR'DA 22 YERLİ VE MİLLİ TOHUM ÜRETİLİYOR
Ceylanpınar’da bulunan tesiste 150 işçi 7 gün, 24 saat, 3 vardiya şeklinde çalışarak 6 çeşit makarnalık, 8 çeşit ekmeklik olmak üzere 14 çeşit buğday, 3 çeşit fiğ, 3 çeşit mercimek ve 2 çeşit arpa tohumluğu üretiyor. Hasatla birlikte mayıs ayında başlayan tohumluk üretimi aralık sonuna kadar devam ediyor. Sertifikalı tohum satışları ise Ağustos ayında başlayıp yılsonuna kadar devam ediyor.
HER YIL 125 BİN TON YERLİ VE MİLLİ TOHUM ÜRETİLİYOR
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi olan TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesinde her yıl yaklaşık 125 bin ton yerli ve milli tohum üretildiğini biliyor musunu”dedi.
 
Bu haber 925 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum