Reklam

Türkiye'nin birçok noktasına ihraç ediliyor

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde ata tohuma ile yetiştiren patlıcan Türkiye’nin birçok noktasına ihraç ediliyor.

Türkiye'nin birçok noktasına ihraç ediliyor
Editör: Urfa Haber 63
21 Ağustos 2023 - 16:27
Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden "patlıcanlı kebap" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmişti. Tescillenen patlıcan ile yapılan Patlıcanlı kebap Kente gelen turistlerin büyük beğenisi kazandı.
Mutfağıyla öne çıkan tarihi kentte, hünerli ellerde şekillenen lezzetler, yeni nesillere geleneksel yöntemlerin yanı sıra patentli olarak da aktarılıyor. Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa’da, unutulmaya yüz tutan ata tohumları ile yetiştirilen sebzeler sofraları süslemeye başladı.
Haliliye ilçesinde ata tohumundan üretilen Patlıcanı, büyük beğeni topluyor. Şanlıurfa'da tarımsal sulama ile  ekonomik getirisi yüksek ürünlerin çeşitliliği de artıyor. Mısır, buğday, fıstık, pamuk ve biber gibi tarım ürünleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa'nın verimli topraklarında ata tohuma ile patlıcan yetiştirilmeye başlandı
ATA TOHUMU İLE PATLICAN YETİŞTİRİYOR
Haliliye ilçesinde Ahçecilik yapan İsmail Hıdıroğlu kendi ürettiği yerli Ata tohumu ile patlıcan yetiştiriyor.  Hıdıroğlu” Biz atadan babadan bu işle uğraşıyoruz hormonsuz ilaçsız patlıcanlarımız kendi ürettiğimiz yerli Ata tohumunu kullanıyoruz. Patlıcanlarımız Türkiye'nin her yerinden alıcısı var şu anda toptan 4 TL satıyoruz ama pazarlarda 15 TL'den satılıyor. Patlıcanlarımız genellikle Lokantacılar tercih ediyor patlıcanlı kebap için kullanılıyor”dedi.
URFA USULÜ PATLICAN KEBABI
Urfa usulü patlıcan kebabı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Urfa bölgesine özgü olan bu kebap, patlıcan ve etin mükemmel uyumunu bir araya getirir. Geleneksel olarak ocakta kömür ateşi üzerinde pişirilen kebap, eşsiz lezzetiyle birçok kişinin favori yemekleri arasında yer almaktadır.
Urfa usulü patlıcan kebabının malzemeleri arasında en önemli olanı, taze ve kaliteli et ile közlenmiş patlıcanlardır. Kuzu veya dana eti kullanabilirsiniz, ancak en lezzetli sonucu elde etmek için tercih edilen et türü kuzudur. Etler, baharatlarla birlikte iyice marine edildikten sonra mangalda pişirilir. Patlıcanlar da közlenir ve kebabın üzerinde yer alır.



 
Bu haber 671 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum