Reklam
Reklam

TMOK'tan Şanlıurfa'da öğrencilere spor malzemesi desteği

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen etkinlikte, 250 kız öğrenciye spor malzemesi dağıtıldı.

TMOK'tan Şanlıurfa'da öğrencilere spor malzemesi desteği
Editör: Urfa Haber 63
21 Mayıs 2023 - 12:19
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 2021 yılında başlattığı Sporla Güçlen Projesi ile ortaöğretimde okuyan kız çocuklarına spor eğitimi vererek, sporu yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi, özgüven ve benlik saygılarını güçlendirmek suretiyle eğitimlerine devam etmeleri ve akranlarına örnek olmalarını hedefliyor.
Proje kapsamında Eyyübiye ilçesine bulunan Eyyüp Göncü Ortaokulu Spor Salonu 250 kız öğrenciye Ayakkabı, Esertmen ve tişörtün olduğu spor malzemesi dağıtıldı. 
Dağıtım törenine Vali Salih Ayhan, Türkiye Milli Olimpiyat yönetim kurulu üyesi Bilal Porsun,  komitesi TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar ve öğrenciler katıldı.
Malzeme dağıtım töreninde konuşan Vali Salih Ayhan, “Çocuklarımızın sadece akademik anlamda değil sportif anlamda sosyal anlamda kültürel anlamda her alanda çocuklarınız destekliyoruz.  ASKF spor kulüplerimiz, belediyelerimiz , Gençlik Spor İl Müdürlüğü zeki bir ve diğer sivil topladıklarınızla birlikte olağanüstü gayret göstermektedir.
Projesi de hakikaten geçmiş döneme başlamış projelerde istikrar önemli devam ediyor. Bu projede daha güçlü destek olacağımıza ifade etmek istiyorum geçmiş dönemlerde bu tür müsabakalara yarışmalara projelere katılmış birisi olarak en çok da istifade eden birisi olarak bir köylü çocuğu olarak Anadolu'nun küçük bir ilinden cumhuriyetin bir erdemi olarak Fazilet olarak bu imkanlardan faydalanmış ve bugün bu görevi ifa ederek benim de bundan geçmişten ilham aldığından dolayı onunla nasiplendiğim içinde aynı anlayışla sizlere bu anlayışı tercih etmeye çalışıyorum”dedi.
Malzeme dağıtım törenin ardından Vali, sporcular ve öğrenciler Voleybol oynadı.
Bu haber 679 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum