Reklam

Suruç'tan Gittiler Barış Ve Kardeşlik İçin Söylediler

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, her yıl farklı bir konseptle düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde bu yıl barış için direnen ülkelerin çocuklarını Esenler’de misafir edildi.

Suruç'tan Gittiler Barış Ve Kardeşlik İçin Söylediler
Editör: Urfa Haber 63
23 Nisan 2017 - 07:02

Barış Ekmeği Festivaline Suruç Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu adına, Afad Çadırkent Kamp Müdürü ve Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir katıldı.

Suruç Belediyesini “Barış Ekmeği” Festivalinde temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Özdemir; “Suruç Belediyesi ile kardeş belediye olan Esenler Belediyesinin düzenlediği Festivale Suriyeli mülteci kardeşlerimizle katıldık, Suruç Belediyesi olarak ilçemizde, Sosyal ve Kültürel belediyeciliği ön plana çıkararak toplumun sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Suriyedeki savaştan kaçarak Şanlıurfa Suruçtaki Afad Suruç Çadırkent Tesisine sığınan Suriyeli çocukların oluşturduğu saz ekibi Festivalde büyük beğeni topladı.

Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Kolombiya, Kosova, Sudan ve Suriye’den gelen 66 çocuk ile Türkiye’den 16 çocuk, dünya barışına katkı sunması için ülkelerinden getirdikleri unlarla Dörtyol Meydanı’nda “Barış Ekmeği”ni pişirdi.

Pişirilen ekmekler, dünya barışına katkı sağlaması için bir mektupla birlikte dünya liderlerine gönderildi. Barış için direnen 9 ülkenin çocukları, Dörtyol Meydanı’nda barış ve kardeşlik türküleri söyledi.

Esenler Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali için Esenler’e gelen barış için direnen ülkelerin çocukları, “Barış Ekmeği” ile tüm dünyaya bir kez daha barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Kolombiya İstanbul Konsolosu Olga Lucia Valencia, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir, İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOCUKLARIMIZ ÖKSÜZ, YETİM KALMASIN

Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nin bu yıl sekizincisini düzenlediklerine dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Her yıl maalesef farklı bir acıyla gerçekleştirdiğimiz bu festivalde bekliyoruz ki, bir gün dünyanın herhangi bir yerinden bir savaş haberi gelmesin, çocukların üzerine bombalar atılmasın. Bekliyoruz ki, çocuklarımız öksüz, yetim kalmasın” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, diğer protokol ve çocuklarla birlikte Barış Ekmeği’nin hamurunu hazırladılar. Barış için direnen 9 ülkenin unları, Türkiye’nin sevgi ve kardeşlik mayasıyla yoğruldu.

Bu haber 498 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum