Reklam
Reklam

Suruç Ovası'nda hububatta kımıl zararlısına rastlandı

"Türkiye'nin tahıl ambarı" olarak nitelendirilen Suruç Ovası'nda hububatta sarı pas hastalığı kontrollerinde kımıl zararlısına rastlandı.

Suruç Ovası'nda hububatta kımıl zararlısına rastlandı
Editör: Urfa Haber 63
03 Nisan 2024 - 16:46
Buğday tarlalarında ilkbahar aylarındaki sıcaklık ve yüksek nemden kaynaklanan sarı pas hastalığı, yapraklarda oluşan kabarcıklar nedeniyle bitkinin gelişmesini engelleyerek, yaprakların kurumasına neden oluyor.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri son günlerde yağışların artması, sıcak ve nemli havanın etkisiyle sarı pas hastalığının salgın yapma riskinin arttığını söyledi.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Suruç’un Karahöyük Mahallesinde hububat alanlarında pas hastalığı kontrolü yapılırken kımıl zararlısına rastlandı.
Ekipler, üreticilerin zararlılara karşı dikkatli olmaları ve bilgi için İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurmalarını gerektiğini bildirdi.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda;
 “Suruç İlçesi Karahöyük Mahallesinde personelimiz tarafından hububat alanlarında pas hastalığı kontrolü yapılırken kımıl zararlısına rastlanmıştır.
Üreticilerimizin zararlılara karşı dikkatli olmaları ve bilgi için İl/ İlçe Müdürlüklerimize başvurmalarını rica ederiz”
 
Bu haber 500 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum